پرتفوی سرمایه گذاری چیست و چطور آن را بچینید؟
یک ضربالمثل نه چندان معروف میگوید: "درختی که چندین ثمر میدهد، ز طوفان نیفتد، ز باران نزد." این سخن حکیمانه به سرمایهدارانی اشاره دارد که برای جلوگیری از ریسک و افزایش بازدهی دارایی خود، چندین بازار را برای سرمایهگذاری انتخاب میکنند. در اصطلاح به این روش پرتفوی سرمایه گذاری (portfolio) گفته میشود که مزیتهای زیادی دارد و مدیریت آن باید طبق استراتژی مشخص باشد. در این مطلب هم قصد داریم ضمن بررسی مفهوم سبد سرمایهگذاری، میزان ریسک و ... به روش اجرای آن بپردازیم. مطمئناً خواندن مطلبی که با تلاش تیم تولیدمحتوای مجله دونگی تهیه شده است، برای سرمایهگذاران علاقمند به رشد بیمنفعت نخواهد بود.
فهرست مطالب:
- پرتفوی یا سبد سرمایهگذاری چیست؟
- اجزای پرتفوی سرمایهگذاری
- تفاوت پرتفوی مجازی و سپردهگذاری
- میزان ریسک و بازده سبد سرمایهگذاری
- استراتژیهای مدیریت سبد سرمایهگذاری
- عوامل مؤثر در انتخاب استراتژی مدیریت پرتفوی
- کرادفاندینگ را در پرتفوی سرمایه گذاری خود قرار دهید
- نتیجه گیری
پرتفوی یا سبد سرمایهگذاری چیست؟
سبد دارایی به مجموعهای از داراییها گفته میشود که آنها را برای سرمایهگذاری انتخاب میکنید. سهام، اوراق قرضه، خرید املاک و مستغلات، سپردههای بانکی، صندوقهای قابل معامله در بورس، طلا و حتی ارز دیجیتال جزء این موارد هستند.
به طور کلی سبد سرمایهگذاری به هر نوع دارایی اشاره دارد که به منظور کسب سود، سرمایهگذاری میشود. با توجه به اینکه هر چقدر یک سرمایهگذاری پرسودتر میشود، ریسک آن افزایش مییابد، باید برای مدیریت ریسک، همزمان چندین روش سرمایهگذاری را انتخاب کنید.
در واقع پناه بردن به شانس و اقبال و امیدوار شدن به اینکه حتما تنها در یک روش، ثروتتان چند برابر میشود، یک امید واهی است. شاید یک بار در ترید کردن ارز دیجیتال بتوانید پولتان را دو برابر کنید، اما برای دفعات بعد ممکن است همان پول را از دست بدهید.
پس به جای اینکه دار و ندارتان را به دست سرنوشت بسپارید، باید با انتخاب چندین سبد سرمایهگذاری، میزان ریسک را مدیریت کنید. با این حساب دیگر به جای انتخاب یک بازار، باید همزمان چندین بازار را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: قیمت دلار آزاد امروز ، قیمت یورو امروز ،قیمت طلای 18 عیار در بازار امروز ، محاسبه اقساط تسهیلات و سود وام بانکی ، سود سپرده بانکی
اجزای پرتفوی سرمایهگذاری
یک سبد سرمایه میتواند از انواع مختلفی از دارایی تشکیل شود که عبارتند از:
سپردههای بانکی
اگرچه این روزها با وجود بالا رفتن نرخ تورم و پایین ماندن سود سالانه سپردههای بانکی، از تعداد علاقمندان این روش کم شده ، اما همچنان محبوب بسیاری از افراد است.
ریسکگریزها و محافظهکاران مهمترین سرمایهگذارانی هستند که برای راحتی خودشان، بانکها را امانتدار اموالشان میدانند. پس با سپردهگذاری در بانک سود ثابت سالیانه دریافت میکند. البته این روش میتواند در کنار سایر روشهای سرمایهگذاری مناسب باشد.
بازار سهام (Stocks)
برای سرمایهگذارانی که کمی حرفهایتر هستند، سهام هم در چینش پرتفوی سرمایهشان قرار میگیرد. خرید سهام به معنای ایجاد مالکیت در یک شرکت و در نتیجه مشارکت در سود و زیان آن شرکت است.
حالا اگر فرض کنیم یک شرکت سالیانه بین 20 تا 30 درصد سود کسب کند، سهامداران (سرمایهگذاران) هم در این سود شریک میشود. البته برعکس این داستان هم ممکن است اتفاق بیفتد و اگر همین شرکت بین 20 تا 30 درصد ضرر کند، سهامداران هم به همین مقدار متضرر میشوند.
اوراق قرضه (Bonds)
چون بازار سهام در کنار سود زیاد، ریسک هم دارد، باید در کنار این بازار، به خرید اوراق قرضه هم فکر کنید. در واقع این اوراق نوعی وام محسوب میشود که شما به یک شرکت دولتی یا خصوصی میدهید. در ازای این وام هم به صورت دورهای سود میگیرید و در آخر هم اصل پول برایتان واریز میشود.
بیشتر بخوانید: سبد سرمایه گذاری چیست و چه مزایای دارد؟
صندوقهای سرمایهگذاری (Mutual Funds)
اگر میخواهید پرتفوی سرمایه گذاری را به شکل حرفهای بچینید، به صندوقهای سرمایهگذاری هم گوشه چشمی داشته باشید. چون این صندوقها توسط افراد حرفهای مدیریت میشوند و در ازای سرمایهای که با خود میبرید، به صورت دورهای سود میگیرید.
صندوق طلا و صندوق درآمد ثابت از جمله این صندوقها هستند که حالا هم مورد توجه سرمایهگذاران زیادی قرار گرفتهاند.
خرید و فروش کالاها (Commodities)
کالاهایی مثل طلا، نقره، خودرو، محصولات کشاورزی و حتی مصالح ساختمانی هم که اغلب در بازار بورس کالا معامله میشوند، میتوانند بخش دیگری از سبد داراییتان را تشکیل دهند. شاید بگویید دیگر با این روش دیگر سرمایهگذار نیستیم و بیشتر شبیه تاجران میشویم. اما خوب میتوانید به جای خرید مستقیم کالا، اوراق قرضه آنها را در بورس خرید و فروش کنید.
ورود به بازار املاک و مستغلات (Real Estate)
ملک که شامل زمین، آپارتمان و ویلا میشود، میتوانند برای پر کردن پرتفوی انتخاب شوند. فقط یادتان باشد ورود به این بازار به سرمایه زیادی نیاز دارد و نباید هر چیزی که در چنته دارید، به پای خرید ملک بریزید. به هر حال این بازار با خطرات زیادی همراه است و باید بخشی از سرمایهتان را برای سایر داراییها کنار بگذارید.
صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF)
برخی از صندوقها درست مثل سهام و اوراق قرضه، به راحتی خرید و فروش میشوند. بنابراین میتوانید از این صندوقها هم برای پرتفوی سرمایهگذاری خود استفاده کنید.
شرکت در طرحهای سرمایهگذاری جمعی
برخی شرکتها به عنوان مجری جمعآوری سرمایه برای سایر کسب و کارها فعالیت میکنند. این روش کرادفاندینگ است که در آن نقدینگی مورد نیاز برای توسعه کسب و کارها تأمین میشود. با گذاشتن این روش در سبد دارایی میتوانید سود سالیانه زیادی دریافت کنید.
بیشتر بخوانید: سبدگردانی چیست و چه مزایایی دارد؟
بازار فارکس
FX یک بازار مالی است که تریدرها در آن فیات ارزهای رایج را معامله میکنند. برای مثال دلار در مقابل یورو معامله میشود و البته به مهارت زیادی نیاز دارد و از طرف دیگر باید با پلتفرمها و استراتژیهای معامله نیز آشنایی کافی داشته باشید.
رمز ارزها
این روزها که بازار کریپتوها بسیار داغ شده است، برخی با خرید رمز ارز و هولد کردن آن، سبد داراییشان را میچینند. البته اگر بخواهید به ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از پرتفوی سرمایه خود نگاه کنید، باید از ترید کردن روزانه منصرف شوید و به فکر نگه داشتن یک رمز ارز باشید.

تاریخچه تغییر در چینش ترکیب داراییها
شاید تا قبل از سال 1952 کمتر کسی فکرش را میکرد اگر سبد سرمایهگذاریاش را متنوعتر بچیند، ارزش در معرض ریسک را از خطر حفظ میکند.
در همین سال فردی به نام «هری مارکویتز» با نوشتن یک مقاله به نام «انتخاب پورتفولیو» تلاش کرد به سرمایهگذاران نشان دهد که به جای انتخاب یک بازار برای سرمایهگذاری، همزمان به چندین بازار توجه کنند. در واقع او میگفت با تنوع دادن به روشهای سرمایهگذاری، میزان ریسک را کاهش میدهید. در مقابل احتمال بازگشت سرمایه و بازدهی بالا میرود.
تئوری مارکویتز در نحوه سرمایهگذاری یک تحول ایجاد کرد و به تدریج سرمایهگذاران به آن ایمان آوردند. به طوری با بررسی درآمدها، سودها، مدیریت، و پتانسیل رشد شرکت، سرمایهگذاری بر روی چندین بازار تصمیمات جدیدی گرفتند.
ناگفته نماند در این بین تحلیلهای تکنیکال (فنی) هم کمکم جای خودش را در بین سرمایهگذارها و تاجران بزرگ پیدا کرد. به صورت که دیگر مثل گذشته بیگدار به آب نمیزدند و قبل از ورود به هر بازاری، ابتدا نمودارهای قیمتی و حجم معاملات را بررسی و پیشبینی میکردند. سپس با سنجیدن خوب و بد ماجرا، وارد بازار میشدند.
اما چون هر بازاری با ریسک خودش همراه باشد، پس تصمیم گرفتن برای افزایش بازدهی و کاهش ریسک، چندین بازار را در سبد سرمایهگذاری قرار دهند. درست از همین زمان بود که نظریه «بتا» هم شکل گرفت. بتا یک عدد است که برای اندازهگیری حساسیت یک دارایی یا پرتفولیو نسبت به تغییرات بازار ایجاد شد. البته کمی بعد، معیار «نسبت شارپ» هم پا گرفت که برای ارزیابی سبد سرمایهگذاری کاربرد دارد و کیفیت بازدهی یک پورتفولیو را نسبت به ریسکی که در آن پذیرفته شده است، اندازه میگیرد.
حالا چینش ترکیب داراییها براساس تئوری مارکویتز، عدد بتا و معیار نسبت شارپ انجام میشود.
بیشتر بخوانید: بازارگردانی در بورس چیست و چه اهمیتی دارد؟
تفاوت پرتفوی مجازی و سپردهگذاری
پرتفوی سپردهگذاری در بانک یکی از روشهای سرمایهگذاری با ریسک کم و بهره ثابت است که بالاتر در مورد صحبت کردیم. بازگشت اصل دارایی و ریسک پایین مهمترین ویژگیهای این پرتفوی است.
البته باید به خرید اوراق بهادار هم به عنوان یک پرتفوی سپردهگذاری نگاه کنیم. چون تمامی اوراق بهاداری که یک سرمایهگذار میخرد، تحت نظارت شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار میگیرد.
در روش سبد سپردهگذاری شما به صورت روزانه (در پایان روز معاملاتی) وضعیت دارایی خود را مشاهده میکنید. اما در مقابل «پرتفوی مجازی» قرار میگیرد. در این روش هر لحظهای از 24 ساعت شبانهروز که اراده کنید، میتوانید تغییرات بازار را به راحتی ببینید.
در واقع پرتفوی مجازی برخلاف نوع سپردهگذاری به سرمایهگذارانش اجازه میدهد تغییرات بازار را به صورت لحظهای مشاهده کنند. بنابراین سود و زیان لحظه به لحظه نمایش داده میشود تا سرمایهگذار قادر به تحلیل بنیادی باشد. در نهایت تصمیم منطقیتری در شرایط تغییر بازار میگیرد. تفاوت دیگر بین پرتفوی لحظهای و سپردهگذاری ایسنت که در پرتفوی سبد سپردهگذاری میتوانید سهامتان را به شکل کلی ببینید (مثلا چند سهم خریدهاید یا سهام با چه نمادی، چقدر از سبد را تشکیل میدهند). اما در پرتفوی لحظهای میتوانید در آن واحد سود و زیان لحظهای انواع دارایی را مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری بلند مدت در بورس: نحوه سرمایه گذاری
میزان ریسک و بازده سبد سرمایهگذاری
اگرچه هری مارکویتز آمد و گفت با تنوعبخشی به سبد دارایی، میزان ریسک سرمایهگذاریتان را کاهش میدهید، اما باز هم عوامل دیگری در این رابطه دخالت دارند. مثلا اینکه شما در چند بازار مشارکت دارید، یا شرایط بازار چطور است و یا اینکه تورم روی همه داراییها تاثیر میگذاردیا نه؟ حتی استراتژیهای سرمایهگذاری و چینش ترکیب پرتفوی سرمایهگذاری هم در این میان نقش مهمی را برعهده دارد.
به طور کلی عواملی که روی میزان ریسک و بازده سبد دارایی اثر میگذارند، عبارتند از:
ریسک پرتفوی سرمایهگذاری
نیازی به توضیح نیست و حتما میدانید که ریسک به احتمال وقوع ضرر اشاره میکند. البته ریسک انواع مختلفی هم دارد که عبارتند از:
- ریسک سیستماتیک ناشی از عوامل کلان اقتصادی مانند تورم، نرخ بهره، تغییرات سیاسی و رکود اقتصادی
- ریسک غیرسیستماتیک مربوط به شرایط شرکتها یا صنایع
- ریسک نقدشوندگی به دلیل مشکل در فروش داراییها به قیمت منصفانه در زمان مورد نیاز
بازده پرتفوی سرمایهگذاری
بازده به میزان سود از پرتفوی اشاره دارد که میتواند به یکبار (از فروش املاک و مستغلات یا طلا) و یا به شکل دورهای (مثل بورس، صندوق و کرادفاندینگ) باشد.
رابطه بین ریسک و بازده چیست؟
حالا شاید بپرسید بازده و ریسک چه رابطهای با همدیگر دارند که در جواب باید بگوییم به شکل موازی با هم حرکت میکنند. به این معنا که هر چقدر ریسک یک سرمایهگذاری بیشتر میشود، انتظار بازده از آن بالا میرود.
برای مثال سود سالانه سپردهگذاری در بانک بین 21 تا 23 درصد است که چندان چشمگیر نیست. اما همین سود پایین با ریسک کمی همراه است و به همین دلیل سرمایهگذاران ریسکگریز آن را انتخاب میکند.
حالا در مقابل پرتفویهای پرریسک، بازده بیشتری هم دارند. برای مثال بازار ارزهای دیجیتال یا فارکس به همان میزان که احتمال افزایش سرمایه را به همراه دارند، خطرناک هم هستند.
بیشتر بخوانید: گواهی سپرده کالایی چیست؟ + نحوه معاملات آن
مدیریت ریسک و بهینهسازی بازده
راستش را بخواهید ایجاد تعادل بین این دو اِلمان به کمی مهارت و تخصص نیاز دارد. به عبارت دیگر، باید آنقدر روی بازارهای مختلف شناخت داشته باشید که ضرر نکنید و ریسک را کاهش و بازده را افزایش دهید.
البته چند راهکار هم وجود دارد که بتواند برای بهینهسازی بازده سرمایهگذاری کمکتان کند:
- برای کاهش ریسک غیرسیستماتیک داراییهای مختلف را ترکیب کنید.
- بر اساس میزان تحمل ریسکی که دارید، استراتژی بلندمدت یا کوتاهمدت سرمایهگذاری را انتخاب کنید.
- به طور مداوم ترکیب داراییها را بر اساس شرایط بازار تغییر دهید.
- با همه این اوصاف توجه به افق زمانی، میزان تحمل ریسک و حتی اهداف مالی هم اهمیت زیادی دارد.
مدیریت پرتفوی به چه معناست؟
حتی در اقتصادهای بزرگ دنیا هم مدیریت مداوم پرتفوی اهمیت زیادی دارد؛ به هر حال بازار است و نمیدانید در فردا روز چه اتفاقی میافتد! ممکن است امروز قیمت املاک و مستغلات بالا باشد، اما چند ماه بعد دولت تصمیماتی بگیرد که ارزش ملک را پایین بیاورد.
حتی در مورد صندوق درآمدهای ثابت یا سپردهگذاری در بانک که همه چیز مشخص و واضح است، با بالا رفتن تورم، ارزش سود از بین میرود. با این توصیفات، مدیریت سبد دارایی برای کاهش ریسک و بازدهی مطلوب اهمیت پیدا میکند که باید بر اساس اهداف مالی، میزان تحمل ریسک و استراتژی سرمایهگذاری انجام شود.
بیشتر بخوانید: سود 400 میلیونی برای دارندگان کارت ملی
استراتژیهای مدیریت سبد سرمایهگذاری
برای اینکه بتوانید ترکیب داراییهای خود را به شکل بهتری بچینید، 4 استراتژی زیر پیشنهاد میشود:
مدیریت فعال
در این استراتژی باید با تحلیل مداوم بازار و تغییرات اقتصادی، تصمیمات خرید و فروش داراییها را بهصورت پویا تنظیم کنید. هدف از مدیریت فعال، کسب بازدهی بیشتر از میانگین بازار است. به همین دلیل به بررسیهای دقیق، مهارت تحلیل و پیشبینی روندهای بازار نیاز دارد.
مدیریت غیرفعال
در این استراتژی باید سبد دارایی را مطابق با شاخصهای بازار (مانند شاخص بورس) تنظیم کنید تا تغییرات کمتری در آن ایجاد شود. خوشبختانه مدیریت غیرفعال پرتفوی سرمایه هزینه زیادی ندارد و اگر افق دید بلندمدتی به سرمایهگذاری دارید و ریسکپذیر نیستید، این روش برایتان کاربرد دارد.
استراتژی تنوعبخشی
همانطور که بالاتر هم گفتیم طی این استراتژی باید داراییهای مختلفی مانند سهام، اوراق قرضه، املاک، طلا و ارز را در سبد خود قرار دهید.
هدف از این کار، کاهش ریسک از طریق توزیع سرمایه در داراییهای متنوع است. بگذارید با یک مثال این استراتژی را بهتر توضیح دهیم:
برای مثال 40% از سرمایه خود را برای بازار سهام، 30% برای کرادفاندینگ، 20% برای خرید طلا و 10% برای اوراق قرضه اختصاص دهید. حالا اگر یکی از این چهار روش برایتان بازده زیادی نداشته باشد، 3 بازار دیگر میتوانند ریسک آن یکی را جبران کنند.
بیشتر بخوانید: جهش چشمگیر تأمین مالی جمعی: رشد 17 برابری در دو سال اخیر
استراتژی تخصیص دارایی
این استراتژی به شما میگوید ترکیب سبد سرمایه گذاری را براساس سن، میزان تحمل ریسک و اهداف مالی سرمایهگذار خود بچینید.
حالا باید به یکی از دو شکل زیر اقدام کنید:
- تخصص دارایی ثابت: ترکیب داراییها را از قبل مشخص کرده و تغییرات را در طول زمان اعمال کنید.
- تخصص دارایی پویا: به این معنا که ترکیب سبد دارایی را براساس تغییرات بازار تعدیل کنید.
مدیریت مبتنی بر هدف
در نهایت یک استراتژی دیگر هم باقی میماند که باید ترکیب داراییها را برحسب اهداف مالی مشخص بچینید. برای مثال خرید خانه، تحصیلات فرزندان یا بازنشستگی خود را در زمان چینش پرتفوی در نظر بگیرید.
بیشتر بخوانید: شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی طرح نیکان بانک سینا
عوامل مؤثر در انتخاب استراتژی مدیریت پرتفوی
در مطلب دیگری که به بحث «استراتژی سرمایهگذاری» پرداختهایم، گفتیم که زمان انتخاب یک استراتژی مناسب باید میزان میزان ریسکپذیری خود را در نظر بگیرید. همچنین توجه به افق زمانی و اهداف سرمایهگذاری برای انتخاب یک استراتژی اهمیت زیادی دارد.
میزان تحمل ریسک
وقتی از ریسکپذیری صحبت میکنیم، یعنی باید شخصیت و میزان ترس خود را در نظر بگیرید. بنابراین باید:
- اگر سرمایهگذار ریسکپذیری هستید، استراتژی مدیریت فعال را انتخاب کنید.
- اگر ریسکگریز هستید، استراتژی مدیریت غیرفعال گزینه بهتری است.
بیشتر بخوانید: استراتژی معاملاتی چیست؟ نحوه تهیه و تنظیم آن
توجه به افق زمانی سرمایهگذاری
افق زمانی یعنی چقدر برای بازدهی سرمایهگذاری تحمل دارید؟ در این صورت:
- انتخاب سرمایهگذاری کوتاهمدت: این نوع سرمایهگذاریها اغلب بازدهی زیادی دارند، اما ریسکشان هم خیلی بالاست. برای مثال ورود به بازار سهام، فارکس یا ارزهای دیجیتال از همین نوع است.
- سرمایهگذاری بلندمدت: این روشها با استراتژیهای پایدار و کمریسک سازگاری بیشتری دارند. خرید املاک و مستغلات و ... از همین نوع است.
- سرمایهگذاری پایدار: اگر ریسکگریز هستید اما همچنان میخواهید سود زیادی کسب کنید، روشهایی مثل تأمین مالی جمعی گزینه بهتری است.
توجه به میزان سرمایه اولیه
اگر آنقدرها سرمایه زیادی ندارید، میتوانید به سراغ صندوقهای سرمایهگذاری مشترک و ETFها برید. اما با سرمایه بالا میتوانید مدیریت فعال و سرمایهگذاری در داراییهای متنوعتر مانند املاک، طلا و سهام شرکتهای نوآور را انتخاب کنید.
بررسی شرایط بازار
وقتی در در دوران رونق اقتصادی هستید، سرمایهگذاری در صنایع نوظهور جذابتر هستند. اما در شرایط رکود اقتصادی، سرمایهگذاری در داراییهای کمریسک مثل اوراق قرضه و طلا انتخاب مناسبی است.
بیشتر بخوانید: بهترین سرمایه گذاری در ایران: 6 تا از پرسودترین
سطح دانش و تجربه
در بازارهای مختلفی مالی چقدر تجربه و مهارت دارد؟ اگر جزء سرمایهگذاران حرفهای هستید و میتوانید پرتفویهای فعال و پرریسک را تجزیه و تحلیل کنید، باید به سراغ روشهای سرمایهگذاری بلندمدت بروید.
بدون دانش تحلیل بنیادی و تکنیکال، استراتژیهای معاملاتی کوتاهمدت بهتر عمل میکنند.
نقدشوندگی داراییها
از دیگر عوامل مؤثر در انتخاب استراتژی مدیریت پرتفوی سرمایه گذاری توجه به میزان نقدینگی است. برای مثال بازار اوراق بهادار (البته برخی شرکتها) نقدینگی خیلی خوبی دارد، اما املاک یا خودرو در برخی از مواقع دچار رکود میشوند و به سختی به فروش میرسند.
به طور کلی اگر به نقدشوندگی اهمیت زیادی میدهید، یک دارایی بلندمدت در پرتفوی خود قرار دهید.
توجه به هزینههای جانبی
در نهایت برای اینکه سبد دارایی خود را به بهترین شکل بچینید، باید هزینههای جانبی مثل مالیات، کارمزد و یا هزینه استهلاک (مثل ملک و خودرو) را در نظر بگیرید. این هزینهها گاهی آنقدر زیاد میشوند که بازده سرمایهگذاری را تحت تاثیر میگذارند.
کرادفاندینگ را در پرتفوی سرمایه گذاری خود قرار دهید
اگر مطلب را به طور دقیق و کامل خوانده باشید، متوجه میشوید که کرادفاندینگ هم به یک گزینه جذاب برای سرمایه گذاری تبدیل شده است. به هر حال شرکتهایی همچون دونگی که پیشتاز این عرصه هستند، ریسک کنترلشدهای را برای سرمایهگذاری ارائه میدهند.
دونگی یک فرصت بینظیر را برای مشارکت سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی در توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط فراهم کرده است. به طوری که از طریق تأمین مالی جمعی به توسعه این مشاغل کمک میکند و از سوی دیگر سرمایهگذاران نیز سود پیش بینی شده مناسبی را از این طریق دریافت میکنند.
در دونگی میتوانید در طرحهای سرمایه گذاری جمعی کنید که نماد سازمان فرابورس ایران را دریافت کردهاند. از سوی دیگر میزان ریسک سرمایهگذاری جمعی در این مشاغل توسط تیم ارزیابی این شرکت به دقت بررسی شده است.
بیشتر بخوانید: وام طلا چیست؟ چگونگی و شرایط دریافت آن
مزایای سرمایه گذاری در کرادفاندینگ دونگی
شما قرار نیست در کرادفاندینگ در مشاغل نوپا یا استارتآپها شرکت کنید و سرمایه خود را فقط برای کسب و کارهایی که سودآوری آنها مشخص شده است، کنار میگذارید.
به طور کلی مزیتهای سرمایهگذاری در طرح تأمین مالی جمعی دونگی عبارت است از:
- پیشبینی سود سالانه بالای 42 درصد (بدون تضمین سود)
- تضمین پرداخت اصل سرمایه در طرح هایی که ضمانتنامه بانکی تعهد پرداخت دارند.
- کمک به رشد مشاغل و کسب و کارهای کوچک و متوسط
- ارائه طرحهای متنوع برای سرمایهگذاری
- امکان مقایسه بین چندین طرح
نتیجه گیری
تنوعبخشی به سرمایهگذاری میتواند خطر سقوط دارایی را کم کند و در مقابل از چندین بازار سود بگیرید. در این مطلب ضمن بررسی مفهوم پرتفوی سرمایه گذاری تلاش کردیم شما را با استراتژیهای مناسب برای چینش سبد دارایی آشنا کنیم. در نهایت باید بگوییم که بهتر است در فهرست سرمایهگذاریهای خود به کرادفاندینگ هم به عنوان یک روش پرسود و با ریسککنترل شده نگاه کنید. مشاوره سرمایه گذاری را با ما تجربه کنید.
سوالات متداول
به همه دارایی های مالی گفته می شود که سرمایه گذارها برای کاهش ریسک و افزایش بازدهی به آن ها پناه می برند. بازار سهام، ارز دیجیتال، فارکس، کرادفاندینگ، املاک و مستغلات و .... می توانند در سبد دارایی قرار بگیرند.
برای جلوگیری از ضرر در یک بازار، باید همزمان در چندین بازار سرمایه گذاری کنید و پرتفوی داشته باشید.
در صورت تغییر شرایط بازار (رکود یا تورم) باید ترکیب پرتفوی را عوض کنید.


سرمایه گذاری در طرح های دونگی
بهترین فرصت برای سرمایه گذاری در طرح های دونگی، دارای نماد از فرابورس ایران
صفحه طرح ها