راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون تومان سرمایه
راه اندازی شغل با 5 میلیون سرمایه امروز دغدغه ای است که شاید در ذهن کمتر جوان و نوجوان ایرانی نباشد، اما دلایل متعددی باعث می شود بسیاری از این افراد دست از اقدام بکشند. شرایط اقتصادی، مسئله تورم، کاهش ارزش سرمایه، نبود ایده های مناسب و سودساز و همچنین نوع دیدگاه فرهنگی به راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون تومان از جمله دلایلی است که مانع از این کار شده است.
ما در این مقاله می خواهیم از جنبه های مختلف کسب و کار با 5 میلیون تومان را مورد بررسی قرار دهیم، به نوعی می خواهیم بدانیم با چه احتمالی می توان کسب و کار با سرمایه 5 میلیون تومان شروع کرد و انتظار سودآوری و داشتن درآمد ثابت از آن داشت. آیا چنین چیزی ممکن است؟
فهرست مطالب:
- با 5 میلیون در سال 1402 چیکار کنم؟
- با 5 میلیون چه کاری راه بندازم؟
- کرادفاندینگ، سرمایه خرد برای اعطای وام کلان
- نتیجه گیری
با 5 میلیون در سال 1403 چیکار کنم؟
راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون برای بسیاری از افراد جامعه چیزی شبیه به یک کمدی است. امروزه کمترین میزان حقوق ماهانه پنج میلیون تومان در ماه در نظر گرفته می شود و اساسا این حقوق متعلق به قشر نسبتا ضعیف در جامعه است. بنابراین می توان گفت که تقریبا تمام افراد جامعه (با کمی اغراق و تخفیف) به این سرمایه دسترسی دارند.
حال سوالی که وجود دارد این است که با پنج میلیون تومان چه کارهایی می توان انجام داد؟ آیا سرمایه گذاری با این میزان سرمایه صرفه اقتصادی دارد؟ آیا می توان شروع به راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون کرد؟ برای پاسخ به این دست از سوالات بهتر است کمی با واقعیت های اقتصادی و اجتماعی جامعه امروز خودمان آشنا شویم.
5 میلیون تومان، سرمایه ای که زود از دست می رود!
مهم ترین مسئله ای که در جامعه امروز ما وجود دارد این است که سرمایه به سرعت ارزش خود را از دست می دهد و از بین می رود. در واقع سرعت رشد نرخ تورم به اندازه ای است که می توان کاهش ارزش سرمایه را به چشم دید، همچنین عدم ثبات اقتصادی باعث شده است که بسیاری از کسب و کارها دچار مشکلات مختلفی شوند و حتی در دنیای تجارت شکست بخورند.
بیشتر بخوانید: چطور یک سرمایه گذاری کم ریسک و پر بازده داشته باشیم؟
نکته ای که وجود دارد این است که در اقتصاد تورمی همه چیز در اختیار دولت قرار دارد، یعنی حتی سرمایه گذاری ها و تعیین روند آن بر عهده دولت است. بنابراین کاملا طبیعی است که یک روند سرمایه گذاری بنابر دستورات دولت و یا تصمیماتی که می گیرد، تغییر کند. از این رو می توان گفت که نه با سرمایه ای پنج میلیونی بلکه با هر سرمایه ای دیگر اقدام به راه اندازی یک کسب و کار، سرمایه گذاری و حتی سپرده گذاری در بانک یک کار پرخطر و پر ریسک محسوب می شود.
مسئله ای که در خصوص راه اندازی بهترین شغل با پنج میلیون تومان وجود دارد این است که این سرمایه بسیار اندک است و کاهش آن به سرعت مشخص و محسوس می شود. یکی دیگر از دلایل خاص بودن این هزینه و سرمایه را محدود بودن انتخاب های پیش رو دانست، در واقع بر اساس این میزان سرمایه عملا تعداد زیادی موقعیت سرمایه گذاری یا تعداد بالایی امکان راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون وجود ندارد.
از این رو می توان گفت که پنج میلیون هم کاملا قابل دسترس است و هم به سرعت از بین می رود، همچنین از طرف دیگر این سرمایه به اندازه ای نیست که بتوان موقعیت بهترین از نظر اقتصادی برای خودمان ایجاد کنیم. حال دوباره این سوال مطرح می شود که آیا امکان راه اندازی شغل با 5 میلیون سرمایه وجود دارد؟ اگر پاسخ مثبت است، کدام شغل با 5 میلیون سرمایه ایجاد می شود؟
بیشتر بخوانید: بهترین سرمایه گذاری با سود بالای 30 درصد چیست؟
سرمایه گذاری، مسیری که چندان جذاب نیست!
یکی از کارهایی که می توان با پنج میلیون تومان انجام داد، مسلما سرمایه گذاری است. سرمایه گذاری در بازار دلار یا بازار بورس از جمله معدود موقعیت هایی است که می توان به آن ها به دید سرمایه گذاری با پنج میلیون تومان نگاه کرد. مسئله ای که وجود دارد این است که با این میزان سرمایه امکان خرید سکه یا طلا به اندازه کافی وجود ندارد، همچنین در خصوص بازارهای مانند کالای فیزیکی یا ... نیز نمی توان با این حجم از سرمایه وارد شد.
در بازار بورس شما می توانید با این میزان سرمایه سراغ سهام های مختلفی بروید، اما با سود میانگین ماهانه ده درصد – آن هم در صورتی که شما به این بازار آشنایی کامل داشته باشید – در کنار ریسک های مختلفی که می تواند وجود داشته باشد چندان منطقی نیست. شاید برای شما جالب باشد بدانید که بنده نیز با تصور این که بازار سرمایه می تواند موقعیت مناسبی برای سرمایه پنج میلیونی من باشد، وارد بازار بورس شدم، طی مدت چند ماه تنها توانستم اصل سرمایه خود را زنده کند و از بازار خارج شوم. این در حالی است که اصل سرمایه من طی این مدت زمان با کاهش ارزش (افزایش تورم) همراه بوده و عملا من ضرر کردم.
بیشتر بخوانید: جذب سرمایه گذار برای استارتاپ و کسب و کارها تا سقف 25 میلیارد تومان
همچنین بازار ارز به عنوان یک بازار پر نوسان شناخته می شود و می تواند سرمایه شما را به سرعت از بین ببرید، با توجه به نکته ای که در بالا عنوان کردیم کاهش سرمایه پنج میلیون تومانی به سرعت محسوس می شود و می تواند بسیار آزار دهنده باشد. این ها همه در کنار کارمزد سرمایه گذاری و هزینه های مالی و غیر مالی که باید برای آن پرداخت کنید باعث می شود عملا پنج میلیون تومان حجم مناسبی برای سرمایه گذاری محسوب نشود.
به طور مثال شما به ازای هر ترید و معامله ای که در بازار بورس انجام می دهید باید درصدی را به کارگزار خود پرداخت کنید، از طرف دیگر برای خرید دلار و طلا و ... هزینه مالیات نیز برای شما محاسبه می شود، همچنین در نظر داشته باشید قوانین مانند محروم شدن از یارانه های نقدی و ... در خرید دلار و ارز نیز باعث می شود این نوع سرمایه گذاری با این حجم مالی اثربخش نباشد.
شروع کسب و کار با 5 میلیون تومان
راه اندازی بهترین شغل با پنج میلیون تومان مسیر دیگری است که می توان برای کارکرد این میزان سرمایه در نظر گرفت، کارکردی که شاید برای بسیاری امکان پذیر به نظر نرسد و شاید هم بسیاری آن را مسخره بدانند. اما بعضی از مشاغل در جهان وجود دارد که با هزینه هایی برابر با پنج میلیون یا حتی کمتر امکان راه اندازی آن وجود دارد.
مزیت مهمی که راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون نسبت به روش هایی مانند سرمایه گذاری یا سپرده گذاری دارد این است که اولا سرمایه شما وارد گردش اقتصادی می شود و بر خلاف مسیر سپرده گذاری از حالت راکد خارج می شود. این مسئله با توجه به تورم و کاهش ارزش سرمایه طی مرور زمان بسیار مهم است.
بیشتر بخوانید: پرسودترین سرمایه گذاری در ایران؛ شناسایی بهترین سرمایه گذاری های پرسود
ثانیا راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون می تواند سودآوری پایدارتر و بالاتری نسبت به سرمایه گذاری داشته باشد، به نوعی اگر شما بهترین شغل با پنج میلیون را پیدا کنید، می توانید به سود بالاتری از سرمایه گذاری با این حجم از سرمایه دست پیدا کنید. همچنین راه اندازی بهترین شغل با پنج میلیون تومان می تواند سود پایداری به شما برساند و به نوعی به عنوان یک درآمد ثابت و مشخص برای شما تلقی شود، همچنین ریسک ایجاد کسب و کار با 5 میلیون می تواند در شرایطی کمتر از ریسک سرمایه گذاری هم باشد.
با 5 میلیون چه کاری راه بندازم؟
تا به این جا دانستیم که راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون می تواند برخلاف تصور بسیاری از افراد جامعه به عنوان یک رفتار کاملا منطقی محسوب شود. اما سوال اینجاست که سراغ چه کاری می توانیم بریم؟ در واقع کدام دسته از مشاغل وجود دارد که امکان راه اندازی آن با پنج میلیون تومان سرمایه اولیه وجود داشته باشد؟
مسلما نمی توان انتظار زیادی از این سرمایه و مشاغل پیش رو داشته باشیم، اما به طور کلی مشاغل خدماتی و برخی از کارهای تولیدی می تواند به عنوان اصلی ترین گزینه های پیش روی ما باشد. توجه داشته باشید که مشاغل خدماتی به کسب و کارهایی گفته می شود که فرد بر اساس مهارت و تخصصی که دارد می تواند خدماتی را به افراد جامعه ارائه دهد. به طور مثال فردی توانایی و تخصصی در تولید برنامه های کامپیوتری دارد، این فرد می تواند پروژه های مختلفی در این حوزه دریافت کند و از آن در مسیر درآمدزایی بهره ببرد. مسئله ای که وجود دارد این است که پنج میلیون تومان برای یادگیری این مهارت و کسب تجربه می تواند کافی باشد.
اما در مسیر کارهای تولیدی نیز می تواند سراغ انواع کسب و کار خانگی با 5 میلیون رفت، مشاغلی مانند تولید انواع ترشی یا مربا نیاز به هزینه اولیه زیادی ندارد. این دست از مشاغل در صورت بازاریابی قوی می تواند بسیار درآمدزا باشد. طراحی و تولید عروسک های مختلف نیز معمولا می تواند به عنوان گزینه مناسبی برای راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون محسوب شود. توجه داشته باشید که در این خصوص مشاغل داشتن بازار هدف و بازاریابی درست و قوی بسیار مهم است. برای این بازاریابی ممکن است هزینه هایی صورت بگیرد، اما چیزی که اهمیت دارد این است که شما باید باهوش عمل کنید و سعی کنید با تشخیص درست بازار اقدامات لازم را انجام دهید.
راه اندازی شغل با 5 میلیون سرمایه، دیدتان را تغییر دهید!
در گذشته ای نه چندان دور ایجاد یک کسب و کار وابستگی زیادی به هزینه های اولیه داشت. به طور مثال برای تولید یک محصول ساده نیاز بود که کارخانه ای مجهز با خط تولیدی فکر شده طراحی و پیاده شود، همچنین این محصول باید با بسته بندی مناسب وارد بازار شود و در فروشگاه ها و نمایندگی های مختلف به فروش برسد. این روندی است که تا حدودی در دنیای اقتصاد سنتی وجود دارد.
اما اقتصاد با رویکرد جدید که در کشورهایی مانند چین و آمریکا ایجاد شد نشان داد که بخش عمده ای از سرمایه برای تولید یک محصول صرف چیزهایی می شود که اساسا در تولید آن محصول تاثیری ندارد یا کمترین تاثیر را می تواند داشته باشد. با حذف این موارد می توان برای تولید همان محصول محیط کوچک با یک خط تولید معمولی در نظر گرفت. همین دیدگاه جدید است که باعث شد چین طی چند سال تبدیل به بزرگترین رقیب اقتصادی آمریکا شود.
بیشتر بخوانید: 10 پیشنهاد برای راه اندازی کسب و کار با 1 میلیارد تومان در سال 1402
در خصوص راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون و به طور کلی مشاغل مختلف این تغییر دیدگاه وجود دارد. در واقع در دیدگاه جدید داشتن مهارت و تجربه کافی می تواند برای راه اندازی یک شغل جدید کافی است. از این روست که تمایل افراد برای دورکاری یا مشاغل پروژه ای بیشتر شده است، چرا که در این دست از مشاغل تنها انجام کار است که اهمیت دارد و نیازی به صرف وقت و هزینه بیشتری نیست.
به طور مثال شما با استخدام شدن در یک اداره رسمی باید کارهای مشخصی را انجام دهید، اما شاید برای انجام این کارها در روز تنها به یک ساعت زمان نیاز داشته باشید.، این در حالی است که شما برای انجام این کارها موظف هستید روزانه 8 ساعت را در اداره مورد نظر صرف کنید. اقتصاد امروز معتقد است که در این زمان فرد می تواند وارد بعد های دیگری از دنیای اقتصاد شده و باعث رشد آن شود، از این رو افراد با انجام کارها به صورت دورکاری، فریلنسری و یا پروژه ای می توانند تنها به بعد انجام کار بپردازند و هزینه های زمانی و مالی بیشتری پرداخت نکنند.
از این رو در راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون این دیدگاه را در نظر داشته باشید که داشتن یک مهارت و تجربه می تواند باعث شود شما با کمترین هزینه کسب و کاری راه اندازی کنید که بتوانید سودآوری خوبی از آن داشته باشید. مشاغلی مانند تولید محتوای متنی و تصویری، برنامه نویسی، تدریس به صورت آنلاین و ده ها مورد دیگر از جمله مشاغلی است که در مسیری جدید می تواند بسیار کم هزینه و ساده راه اندازی شود. شاید برایتان جالب باشد بدانید که به گزارش مجله معتبر indeed می توان مشاغلی مانند برنامه نویسی، تولید محتوا و تعدادی دیگر از این دست مشاغل را در لیست ده شغل برتر ده سال آینده مشاهده کرد.
راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون یا شراکت در یک کسب و کار
به جز مسیرهای گفته می توان راه حل دیگری برای به کار انداختن سرمایه پنج میلیون تومانی و کسب سود پیشنهاد کرد. هر کدام از مسیرهای گفته شده دارای ریسک های خاصی هستند و می توانند به سرعت سرمایه شما را نابود کنند، گرچه مسیر سرمایه گذاری توان بیشتری در این کار خواهد داشت!
اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم شروع کار با 5 میلیون ایده خوب و جذابی است و می تواند بسیار سودآوری داشته باشد، اما مسئله ای که وجود دارد این است که هزینه های معنوی و مادی متنوعی برای راه اندازی یک کسب و کار وجود دارد. شما باید در نظر داشته باشید که هر کسب و کاری در هر زمینه ای به سرعت سودآوری نخواهد داشت، راه اندازی یک کسب و کار به طور معمول نیاز به زمان برای ایجاد یک درآمد ثابت و سودآوری دارد. این زمان می تواند از چند ماه تا چند سال طول بکشد، از این رو در خصوص راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون تومان باید این مسئله مهم را در نظر داشته باشید که ایجاد شغل با سرمایه 5 میلیون یا هر سرمایه دیگری به سرعت شما را به سودآوری و ایجاد یک درآمد ثابت نخواهد رساند.
بیشتر بخوانید: چگونه پولمان را دو برابر کنیم؟ بهترین روش های دو برابر کردن پول در ایران
از طرف دیگر برای راه اندازی یک کسب و کار با هر سرمایه ای لازم است پیش نیازهای مربوط به آن تهیه شود. به طور مثال باید مجوزهای قانونی از مراجع ذی صلاح صادر شود، فرد مهارت های لازم را بیاموزد و مکان مناسب و امکانات لازم را فراهم کند. از این رو برای راه اندازی یک کسب و کار بجز هزینه اولیه، به زمان اولیه نیز احتیاج است. همین مسئله باعث می شود که دوره سودآوری و ایجاد درآمد پایدار به تعویق بیفتد.
بنابراین گرچه راه اندازی شغل با 5 میلیون سرمایه می تواند گزینه و مسیری منطقی باشد، اما هزینه های خاص خودش را دارد و می تواند بسیار سخت باشد. اما راه حل دیگری وجود دارد که شما می توانید با پنج میلیون تومان از مزایای یک کسب و کار بهره مند شوید، بدون آن که درگیر مسیر آن شده و یا منتظر سودآوری و درآمد ثابت آن باشید.
در واقع شما به جای راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون تومان می توانید در یک کسب و کار شریک شوید، البته شراکت بدین معنی است که شما باید در سود و زیان آن کسب و کار سهیم باشید، اما می توان راهی پیدا کرد که تنها سود یک کسب و کار متعلق به شما باشد و ضرری به سرمایه اصلی شما وارد نشود.
مانند بانک ها رفتار کنید!
رفتار بانک ها به عنوان شرکای تجاری در دنیای اقتصاد بسیار جالب توجه است. بانک ها به عنوان مالکان اصلی سرمایه های بزرگ با در اختیار قراردادن این سرمایه ها به کسب و کارهای مختلف و افراد جامعه می توانند در تمامی اقدامات آن ها شریک شوند، اما بر اساس قراردادی که تدوین و امضا می شود بانک تنها در سود فرد پذیرنده سرمایه شریک خواهد بود. در کلام ساده تر مهم نیست که فرد پذیرنده با سرمایه چه کار کرده است، مهم این است که بانک بتواند اصل سرمایه و سود توافق شده را در موعد مقرر دریافت کند.
بیشتر بخوانید: بهترین سرمایه گذاری با 200 میلیون تومان در ایران
بنابراین اگر قرار باشد با پنج میلیون در کاری شراکت کنید، بهتر است مانند بانک ها رفتار کنید، شما باید سرمایه خود را در اختیار کسب و کاری قرار دهید اما این به معنای شراکت در سود و زیان کسب و کار نیست، بلکه شما تنها سرمایه خود را در اختیار آن کسب و کار قرار داده اید و در زمان مقرر اصل سرمایه همراه با سود تضمین شده را باز پس می گیرید.
مهم ترین مزیت این روش این است که اصل سرمایه تضمین شده خواهد بود و با کاهش میزان آن رو به رو نخواهیم شد. از طرف دیگر سود گردش سرمایه بر اساس توافق میان طرفین و با قدرت انتخاب مالک سرمایه خواهد بود، از این رو بهترین راه برای کسب سود و درآمد پایدار می تواند شراکت در یک کسب و کار مانند یک بانک باشد.
کرادفاندینگ، سرمایه خرد برای اعطای وام کلان
تفاوت عمده ای که میان بانک ها و عموم افراد جامعه وجود دارد این است که بانک دارای سرمایه های کلان است و می تواند نسبت به اعطای وام به شکل های مختلف اقدام کند، اما بسیاری از افراد جامعه چنین سرمایه هایی در اختیار ندارند. به طورمثال یک بانک می تواند سرمایه 5 میلیارد تومان یک شرکت را تامین کند اما چند درصد از افراد جامعه توانایی تامین چنین سرمایه ای را دارند؟
کرادفاندینگ مفهومی است که بر اساس آن سرمایه گذاران خرد توانستند وارد بازار سرمایه مانند بازار بورس شوند. در واقع کرادفاندینگ به معنای سرمایه گذاری جمعی است که متشکل از سرمایه های خرد و کلان است. سال هاست در بازار بورس امکان سرمایه گذاری با هر قدر سرمایه ایجاد شده است، اما ما به دنبال مسیری هستیم که به جای سرمایه گذاری، دست به اعطای وام بزنیم.
بیشتر بخوانید: کرادفاندینگ چیست؟ آنچه که در مورد تامین مالی جمعی باید بدانید
بخش دیگری از مفهوم کرادفاندینگ بر پایه اعطای وام قرار گرفته است، یعنی سرمایه های خرد در کنار یک دیگر بتوانند جمع شوند و نیاز مالی کلانی را برطرف کنند. در واقع افراد خرد در کنار یک دیگر جای بانک را بگیرند و شروع به اعطای وام کنند. شاید یک نفر نتواند پنج یا صد میلیارد تومان سرمایه را تامین کند، اما شاید هزار نفر در کنار یک دیگر بتوانند این میزان سرمایه را تامین کند.
در این روش علاوه بر این که سرمایه های خرد می تواند سودآوری خوبی برای صاحبان خود داشته باشند، شرکت ها و کسب و کارهای مختلف نیز می توانند با سرعت بیشتری و بدون ورود به دنیای عجیب و غریب بانکی تامین مالی نیازهای مالی خود را انجام دهد. بنابراین کرادفاندینگ در مسیر اعطای وام نیز می تواند یک بازی دو سر برد برای طرفین باشد.
در ایران این مفهوم توسط پلتفرم دونگی اجرایی شده است، در این پلتفرم شما می توانید به سادگی شرکت های مورد نظر و طرح های سرمایه گذاری توجیهی ارائه شده را مورد بررسی قرار دهید و سپس بر اساس نوع سرمایه گذاری و همچنین سودآوری پیش بینی شده دست به سرمایه گذاری بدون ریسک کاهش سرمایه (با ضمانت بازگشت اصل سرمایه) بزنید.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری با سود بالاتر از سود بانکی (با ضمانت نامه بانکی تعهد پرداخت اصل و سود)
نتیجه گیری
گرچه راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون تومان به جای سرمایه گذاری در بازارهای مالی و سرمایه ای می تواند مسیر مناسبی باشد و سودآوری پایدارتری نسبت به سرمایه گذاری ایجاد کند، اما مسئله ای که وجود دارد این است که راه اندازی یک کسب و کار با هر سرمایه ای به خودی خود سختی های خاصی دارد و از طرف دیگر دوره بازگشت سرمایه و سودآوری در این روش نسبتا طولانی خواهد بود.
از این رو ما در این مقاله مسیر سومی را پیشنهاد دادیم که شما می توانید به واسطه پلتفرم دونگی شروع به شراکت در کسب و کارهای مختلف برای مدت زمان محدود مشخص کنید، نکته جالب توجه در خصوص این شراکت این است که شما هیچ سرمایه ای را از دست نخواهد داد و سودی بیش از میزان تورم سالانه دریافت خواهید کرد.
سوالات متداول
بله اتفاقات دنیای اقتصاد امروز بسترهای مناسبی برای راه اندازی کسب و کارهای کوچک با سرمایه هایی مانند 5 یا 20 میلیون تومان ایجاد کرده است. استفاده از پلتفرم های اینترنتی می تواند گزینه مناسبی برای راه اندازی کسب و کار با 5 میلیون باشد.
پاسخ این سوال عمدتا به خود شما بستگی دارد، مهارت و تجربه هایی که دارد، زمینه هایی که فعالیت می کنید، پلتفرم هایی که در اختیار دارد و ده ها فاکتور دیگر می تواند در تعیین سودآورترین کسب و کار اثرگذار باشد. با این حال در حالت کلی به نظر می رسد که کسب و کارهای مرتبط با پلتفرم های دیجیتال و اینترنت می تواند هزینه کمتری برای شروع نیاز داشته باشد و سودآوری خوبی نیز برای فرد ایجاد کند.
سرمایه گذاری در طرح های دونگی
بهترین فرصت برای سرمایه گذاری در طرح های دونگی با پیش بینی سود سالیانه بالای ۴۴ درصد
صفحه طرح ها