برگزاری اولین همایش ملی تأمین مالی جمعی در اتاق بازرگانی ایران بدون حضور همتی، افشین و صیدی
اولین همایش ملی تأمین مالی جمعی با همکاری سازمان ملی کارآفرینی ایران و هلدینگ فنزی، در تاریخ 30 بهمنماه 1403 در اتاق ایران برگزار گردید. هدف از برگزاری این همایش معرفی و ترویج ابزار مالی کرادفاندینگ به تشکلهای اقتصادی و شرکتهاست. همچنین این رویداد با هدف بررسی سیاستهای قانونگذار در بهبود و توسعه این ابزار در نظام تأمین مالی کشور، هدایت نقدینگی سرمایههای خرد و کلان به بخشهای مولد اقتصادی، بررسی فرصتها و چالشهای تأمین مالی جمعی از نگاه ذینفعان، تقویت شرکتهای دانشبنیان، تأثیر سکوهای تأمین مالی جمعی در جهش تولید از طریق تأمین مالی بنگاههای اقتصادی و ، معرفی آخرین فرصتهای سرمایهگذاری در سکوها برگزار گردید. با مجله دونگی همراه باشید.
حضور مقامات، مسئولین، مدیران، کارشناسان و دستاندرکاران حوزه تأمین مالی جمعی و فعالان اقتصادی اتاقهای بازرگانی در این رویداد از اهمیت آن حکایت دارد.
اگرچه قبل از برگزاری این همایش عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارائی، حسین افشین، معاون علمی فناوری ریاستجمهوری، حجتالله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، محمدصادقی خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و محمدعلی شیرازی، مدیرعامل سازمان فرابورس حضور داشتند، اما در زمان برگزاری خبری از حضور آنان نبود.
گفته میشود با آغاز این گردهمایی، علیرضا دلیری، عضو شورای راهبردی سازمان ملی کارآفرینی طی یک سخنران به چهار روش اصلی تأمین مالی با هدف خیریه، تأمین مالی شامل بدهی یا وام، تأمین مالی با هدف پاداش و تأمین مالی جمعی از طریق سهام اشاره کرد و افزود: «تا امروز در کشور ما تنها از روش تأمین مالی از طریق بدهی یا وام استفاده شده و لازم است که از روشهای متنوعتری مانند تأمین مالی جمعی بهرهبرداری شود.»
همچنین او اضافه کرد در حال حاضر در دنیا بیش از 50 نوع روش منابع تأمین مالی اجرا میشود و هر فعالیت اقتصادی با توجه به شرایط خاص خود یک روش تأمین مالی را میپذیرد.
او در ادامه تاکید کرد درگذشته به روشهای نوین تأمین مالی در کشور توجه زیادی نمیشد، اما خوشبختانه در سالهای اخیر روشهای جدیدی همچون تأمین مالی جمعی برنامهریزی و اجرا شده است.
او در ادامه صحبتهایش گفت: «تأمین مالی جمعی یکی از روشهای جذاب و کارآمد است که در ایران نسبت به دیگر روشهای جدید، نتایج بهتری داشته است. در کشوری با نرخ تورم بالا و شرایط غیرقابلپیشبینی، زمان برای تأمین مالی حیاتی است، به همین دلیل روشهایی که سریعتر به نتیجه برسند، بیشتر از سایر ابزارهای تأمین مالی مقبولیت پیدا خواهند کرد.»
دلیری با توجه به آمارهای چند سال اخیر در زمینه تأمین مالی جمعی گفت این طرح جمعآوری سرمایه، با مبلغ 2 میلیارد تومان آغاز شد و حالا بیش از هزار پروژه را تحت حمایت خود قرار داده است. او همچنین اضافه کرد: «این روش سودآوری بیشتری دارد و باعث میشود که سرمایهگذاران در تأمین مالی جمعی بیشتر منتفع شوند.»
با این حال دلیری به نبود یک پلتفرم جامع آنلاین برای اجرای این طرح تأمین مالی نیز اشاره کرد و افزود: یکی از کمبودهایی که در حوزه تأمین مالی احساس میشود، نبود پلتفرمهای جامع است. با فراهمشدن چنین بستری میتوان نقدینگی را به بهترین روش و در بهترین محل تأمین مالی جمعی تخصیص داد.»
یکی دیگر از سخنران همایش ملی تأمین مالی جمعی، حسین سلاحورزی، رئیس سازمان ملی کارآفرینی بود. او نیز با تاکید بر اهمیت این روش جمعآوری وجوه برای اجرای پروژهها گفت: «این ابزار میتواند به تجمیع تملک داراییها کمک کرده و تأثیر مثبتی بر بودجه کشور داشته باشد. وی افزود که تأمین مالی جمعی میتواند به سرمایهگذاریهای محلی و رشد اقتصادی منطقهای کمک کند.»
وی در ادامه صحبتهایش بر لزوم افزایش آگاهی عمومی نسبت به ابزارهای مختلف تأمین مالی پرداد و اشاره کرد که باید این رویداد سالانه برگزار شود؛ زیرا هنوز کارهای نیمه تمام زیادی در این حوزه وجود دارد.
همچنین سلاحورزی با اشاره به اینکه مدلهای متعددی در سطح جهانی برای تأمین مالی جمعی وجود دارد، گفت در ایران تنها مدل بر پایه بدهی اجرایی شده است. او افزود: «مردم هنوز نمیدانند که چگونه سرمایههای کوچک آنها میتواند به افزایش سطح سرمایهگذاریها در کشور کمک کند.»
او بر ضرورت معرفی این ظرفیت به مردم تاکید کرد تا از پتانسیل آن در توسعه اقتصادی بهرهبرداری شود.
یکی دیگر از سخنرانان این همایش، سورنا ستاری، رئیس کمیسیون علمی و فناوری شورای راهبردی روابط خارجی بود. او نیز در ادامه صحبتهای دلیری و سلاحورزی به ضرورت ایجاد یک اکوسیستم مناسب برای توسعهبخش خصوصی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: «اگر اکوسیستم صحیحی بسازیم، خودبهخود پیشرفت خواهد کرد. اما اگر اکوسیستم خراب شود، اصلاح آن بهراحتی ممکن نخواهد بود.»
همچنین او با اشاره به لزوم حفظ اکوسیستم در تصمیمگیریهای دولتی گفت: «اگر تصمیمات غلطی گرفته شود، مانند احداث سد که یک اکوسیستم طبیعی را خراب کرده و پس از خراب کردن سد نیز اکوسیستم طبیعی شکل نخواهد گرفت، مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد که بهسادگی نمیتوان آن را اصلاح کرد. این تصمیمات سخت و پیچیده هستند و در چند سال گذشته این کارها انجام نمیشد.»
سورنا ستاری در ادامه صحبتهایش یادآور شد: «ما در دولت تصویب کردیم که اگر کسی بخواهد کسبوکاری راهاندازی کند، باید از معاونت علمی مجوز بگیرد و در دادگاه شکایت کند. مگر میشود یک مغازه بدون حکم قانونی بسته شود؟ اکنون چندین کسبوکار بدون حکم قانونی تعطیل میشود. چرا باید جلوی بخش خصوصی را بگیریم؟»
همچنین او با اشاره به مسئله تحریم و جنگ تاکید کرد که نباید بخش خصوصی تحت فشار دولت قرار بگیرد و در همین رابطه گفت: «بخش خصوصی بزرگترین مشکلش تأمین مالی است. چرا نباید اجازه دهیم تأمین مالی توسعه پیدا کند و از مردم پول نگیریم؟ این اکوسیستم نیاز دارد که پولهای یخزده مردم به کار و توسعه تبدیل شود.»
ستاری در ادامه با توجه به تحولاتی که در حوزه فناوری رخ داده است، بیان کرد: «مسائل مختلفی همچون اینترنت و زبان که مشکلات بزرگی بودند، اکنون توسط هوش مصنوعی حل شده است. چرا باید بهجای حمایت از استارتاپها و شرکتهای بزرگ که میتوانند در برابر این مشکلات مبارزه کنند، آنها را محدود کنیم؟»
از سوی دیگر او بر نقش بخش خصوصی در نوآوریها اشاره کرد که درون بدنه دولت به تنهایی از پس آن برنمیآید و این بخش خصوصی است که باید به کمک این ارگان بیاید.
بیشتر بخوانید: قیمت دلار آزاد امروز ، قیمت یورو امروز ،قیمت طلای 18 عیار در بازار امروز ، محاسبه اقساط تسهیلات و سود وام بانکی ، سود سپرده بانکی
از دیگر بخشهای مهم سخنرانی ستاری باید به ضرورت استفاده از ابزارهای نوین تأمین مالی همچون فینتک و هوش مصنوعی برای پیشبرد اهداف بخش خصوصی اشاره کنیم که اشاره کرد: «در تأمین مالی هنوز به ابزارهای جدید نیاز داریم. وقتی جوانها به ما اعتماد کنند و اکوسیستم مناسبی ایجاد کنیم، اتفاقات خوبی خواهد افتاد.»
همچنین او در میانه سخنرانی خود خاطرنشان کرد: «امیدوارم این همایش راهحلهای نوآورانهای ارائه دهد تا بتوانیم از سیستمهای سنتی خارج شویم و با استفاده از ابزارهای جدید مشکلات را دور بزنیم. بخش دولتی باید بداند که هر بار که یکی از کسبوکارهای بخش خصوصی را محدود میکند، در حقیقت یکی از افسران خود را آسیبپذیر میکند. مدیران دولتی دو کشو دارند، یکی پر از قوانینی که کار شما را قفل میکند و دیگری پر از قوانینی که کار شما را به عقب میاندازد. بسته به این که چه کسی پشت میز نشسته باشد، ممکن است مسیر متفاوتی پیشروی شما قرار گیرد.»
ستاری در انتهای سخنرانی خود اضافه کرد: «پول در دست مردم است و باید اکوسیستمی بسازیم که این پولها به سمت کسبوکارها روانه شود. اگر راهحلهایی پیدا کنیم که پول مردم به سمت تولید برود، همه از آن سود خواهند کرد.»
ناگفته نماند که در ادامه این همایش دو بخش دیگر برای بررسی فرصتها و چالشهای تأمین مالی جمعی و چشمانداز و مسیر آینده تأمین مالی جمعی برگزار گردید.
در بخش بررسی فرصتها و چالشهای تأمین مالی جمعی میثم زارعزاده، دبیر کارگروه تأمین مالی جمعی شرکت فرابورس ایران به عنوان یکی از سخنرانان گفت: «از ابتدا یعنی سال 1398 تا الان غریب به 556 شرکت منحصر به فرد از 26 استان که عمده آنها تهران است 14 همت برای 1163 طرح تأمین مالی انجام شده است که 68 درصد این رقم و 56 درصد تعداد طرحها هم در 11 ماه امسال بوده است.»
نقش پررنگ دونگی در تأمین مالی جمعی
یکی از شرکتهای پیشتاز در اجرای تأمین مالی جمعی دونگی است که با ارائه طرحهای سرمایه گذاری جمعی متعدد و تأمین وجوه مورد نیاز مشاغل و شرکتها توانسته است در صدر این طرح قرار بگیرد.
مهمترین دلایل موفقیت این شرکت در تأمین سرمایههای جمعی و کمک به کسب و کارها، ارزیابی دقیق سرمایهپذیران و نظارت بر نحوه مصرف سرمایههاست. به طوری که ریسک مدیریتشدهای را برای سرمایهگذاری ارائه میدهد و از سوی دیگر با دریافت ضمانتهای لازم از سرمایهپذیران، بازگشت اصل سرمایه آنها را تضمین میکند.
در همایش ملی تأمین مالی جمعی که با هدف بهبود شرایط برای اجرای بهتر این ابزار مالی برگزار گردیده است، بر لزوم ایجاد پلتفرم آنلاین تاکید شده است. حال آنکه دونگی با داشتن وبسایت و ارائه کامل طرحهای سرمایهگذاری توانسته است تا حد زیادی به این نیاز پاسخ دهد.
از سوی دیگر فعالیت با مجوز سازمان فرابورس و تحت نظارت سبدگردان فیروزه هم بر اعتبار بیشتر این شرکت مجری تأمین مالی جمعی میافزاید. مشاوره سرمایه گذاری را با ما تجربه کنید.


سرمایه گذاری در طرح های دونگی
بهترین فرصت برای سرمایه گذاری در طرح های دونگی، دارای نماد از فرابورس ایران
صفحه طرح ها