بهترین روش های سرمایه گذاری در نقره
سرمایه گذاری در نقره طی سال های گذشته همواره به عنوان یک موقعیت مناسب سرمایه گذاری شناخته می شود. نقره به عنوان یکی از فلزات گرانبها در بازار ایران و جهان شناخته می شود، از این رو کاملا طبیعی است که یکی از مهم ترین جنبه های کارکرد این فلز، سرمایه گذاری باشد. سرمایهگذاری در نقره، با توجه به افزایش تقاضا در این بازار به نظر می رسد می تواند انتخاب مناسبی برای هر سرمایه گذاری باشد. ما در این مقاله به دنبال این هستیم که بدانیم مزایای سرمایه گذاری در نقره چیست و سرمایه گذاری در این موقعیت چه سودآوری هایی می تواند برای ما داشته باشد؟
از طرف دیگر به دنبال این هستیم که بدانیم که این سرمایه گذاری از چه ریسک هایی برخوردار است و چگونه می توان این ریسک ها را کاهش داد؟ از طرف دیگر سوال مهمی که در خصوص سرمایه گذاری کردن در نقره وجود دارد این است که چگونه می توان نسبت به سرمایهگذاری در نقره اقدام کرد؟ این ها همه مواردی است که ما در این مقاله سعی می کنیم به آن ها بپردازیم. در واقع ما می خواهیم سرمایهگذاری در نقره را از هر نظر مورد بررسی قرار دهیم و نشان دهیم این سرمایه گذاری از چه مسیرهایی امکان پذیر است. با ما در ادامه این مسیر همراه بمانید.
فهرست مطالب:
- سرمایه گذاری در نقره و شناخت آن
- انواع نقره در بازار
- سرمایه گذاری در بازار نقره، آری یا نه؟
- بهترین روش سرمایهگذاری در نقره
- ریسک های سرمایه گذاری در نقره
- سرمایه گذاری کردن در نقره یا انتخاب مسیری دیگر؟
سرمایه گذاری در نقره و شناخت آن
سرمایه گذاری در نقره را زمانی می توان درک کرد که ابتدا ماهیت این سرمایه گذاری را بشناسیم. یعنی بدانیم که این سرمایه گذاری روی نقره دقیقا به چه معنی است؟ نقره بعد از طلا عموما به عنوان یک طلای با ارزش در جهان شناخته می شود و این ارزش سابقه ای طولانی تر از طلا دارد. در کلام ساده تر در گذشته های نسبتا دور نقره به سبب قدرت مبالداتی بالا، ارزش بیشتری از طلا داشت.
اما رفته رفته طلا توانست خود را به عنوان یک فلز نایاب معرفی کرده و نقره در رده دوم گرانبهاترین فلزات قرار گرفت. از این رو عملا سرمایه گذاری کردن در نقره را می توان شبیه به سرمایه گذاری در بازار طلا دانست. در هر دو حالت شما در حال خرید یک کالا یا فلز هستید که با افزایش ارزش و قیمت آن می توانید سودآوری خوبی برای خود ایجاد کنید. بنابراین عملا ماهیت اصلی سرمایهگذاری در نقره، سرمایه گذاری روی کالا محسوب می شود. از این رو می توان حدس زد که خرید و فروش حضوری و استفاده از قراردادهای آتی بورس از جمله روش های سرمایه گذاری در نقره محسوب می شود.
انواع نقره در بازار
همانطور که در خصوص طلا می توان انواع کالاهای مختلف مانند سکه، شمس، جواهرات و ... را نام برد، در مورد سرمایه گذاری در نقره نیز انواع نقره در بازارهای داخلی و خارجی در حال مبادله هستند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری چیست و انواع روش های سرمایه گذاری کدام است؟
پیش از آن باید بدانید که نقره مانند طلا دارای درصد خلوص متفاوت است، بر این اساس اصلی ترین عیارهای نقره در بازار 750، 850، 900، 925، 950، 958، 990 و 999 می باشد. در بازار نقره عمدتا عیار 925 رایج است و برای سرمایه گذاری بهترین حالت استفاده از نقره با عیار خلوص بالای 990 و 999 می باشد.
اما تفاوت کالای نقره تنها در عیار نبوده و در نوع آن نیز تفاوت هایی وجود دارد. به طور کلی رایج ترین انواع نقره در بازار ایران عبارتند از:
- شمش نقره (عمدتا با عیار 999) که به شکل مستطیل یا سکه تولید می شود. این نوع نقره غالبا برای سرمایه گذاری استفاده شده و کمتر مورد استفاده در ساخت زیورآلات و ... قرار می گیرد.
- نقره استرلینگ با ترکیب نقره با فلزی دیگر مانند نیکل، مس یا روی ایجاد می شود. بدین ترتیب خلوص آن کمتر از شمش نقره بوده و عمدتا در بازار ایران و جهان این نقره دارای عیار 925 می باشد. از این نوع نقره به سبب سختی بالاتر و چکش پذیری بیشتر در ساخت زیورآلات استفاده می شود.·
- ساچمه نقره ای از انواع نقره با عیار 999 است. تفاوت این نقره با نوع شمش آن تنها در اندازه است. همچنین در نظر بگیرید با توجه به اندازه قابل حمل و ساده، معامله این نقره وضعیت بهتری در بازار سرمایه گذاری دارد و حتی در بازار بورس ایران، نقره خریداری شده به شکل ساچمه ای به سرمایه گذار تحویل می شود.
- نقره آب شده نیز مانند طلای آب شده، حاصل ذوب یکی از انواع نقره های گفته شده می باشد. غالبا نقره آب شده دارای عیار 925 است. البته در صورتی که نقره آب شده از ذوب نوع ساچمه ای یا شمس باشد عیار آن 999 خواهد بود.
حال با شناخت ماهیت سرمایه گذاری در نقره و انواع آن می توان کمی بیشتر در خصوص این بازار نسبتا جذاب و فرصت هایی که به واسطه آن ایجاد شده صحبت کنیم.
سرمایه گذاری در بازار نقره، آری یا نه؟
پیش از هر چیزی سرمایه گذار به دنبال این است که اساسا می تواند به بازار نقره اعتماد کند یا خیر؟ در کلام ساده تر سرمایهگذاری در نقره آیا می تواند کارایی لازم را در پرتفوی سرمایه گذار داشته باشد یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال باید از دو منظر وارد شد.
بیشتر بخوانید: بهترین سرمایه گذاری با پول کم؛ سهام، صندوق یا کرادفاندینگ
در منظر اول سعی می کنیم به صورت تحلیلی این بازار را مورد بررسی قرار دهیم. در واقع باید ببینیم که بازار نقره چه جایگاهی دارد و چه روندی را می توان برای آن پیش بینی کرد. در بخش دیگر بر اساس اعداد و به کمک نمودار قیمت نقره سعی می کنیم جنبه ای دیگر از این سوال را پاسخ دهیم.
سرمایه گذاری در نقره از نظر تحلیلی
به طور کلی بازار نقره مانند بازار طلا یک بازار کم نوسان شناخته نمی شود. البته اگر بخواهیم به شکل عملیاتی تر به این مسئله نگاه کنیم می توانیم اینگونه عنوان کنیم که نقره نوسان بسیار کمتری را از طلا تجربه کرده و می کند. از این رو بسیاری نقره را موقعیتی مناسب برای سرمایه گذاری و حفظ ارزش سرمایه می دانند.
اما بیایید کمی دقیق تر و علمی تر این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم، در کلام ساده تر بیایید جنبه های مختلف سرمایه گذاری در نقره را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم و بدانیم که بر اساس این تحلیل چه آینده ای را می توان برای نقره و سرمایه گذاری در آن در نظر بگیریم. برای این کار لازم است از چند شاخص مهم استفاده کنیم که عبارتند از کارایی نقره در ایران و جهان و وضعیت بازارهای جهانی آن.
کارایی نقره
طلا یک فلز گرانبها در بازار دنیا شناخته شده و به عنوان یکی از مهمترین پشتوانه های اقتصادی هر کشوری مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین عملا کارکرد طلا و وضعیت آن کاملا مشخص است. حال سوال اینجاست که چه کارکردی در خصوص نقره وجود دارد؟ نقره در گذشته های نه چندان دور به عنوان یک کالای مبادلاتی شناخته شده و مورد استفاده قرار می گرفت. در واقع نقره خود مانند یک واحد پول و ارز در بازارهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. با گران تر شدن بهای نقره عملا امکان استفاده از این فلز به عنوان ارز مبادلاتی از بین رفت و دیگر نمی توان این کارکرد را برای این فلز خوش رنگ در نظر گرفت.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری کوتاه مدت چیست + بهترین انواع آن در ایران
در حالت کلی نقره دو کارکرد بسیار عمده و اساسی در بازارهای جهانی دارد. اول این که نقره یک فلز بسیار مهم در صنعت جواهرسازی و زیورآلات محسوب می شود. حتی در زیورآلات طلا نیز شما می توانید درصدی از نقره را کشف کنید و این یک امر عادی است. از طرف دیگر با توجه به گران شدن طلا، اقبال به سمت استفاده از زیورآلات نقره روز به روز در حال افزایش است.
کارکرد دوم نقره را می توان در صنایع الکترونیکی و تولیدات وابسته به آن دانست. در کلام ساده تر نقره رسانایی بسیار بالایی دارد و در صنایع حساس الکترونیکی و برخی از صنایع به روز مانند پنل های خورشیدی و ... کارایی بسیار بالایی دارد. با توجه به گسترش روز افزون این صنایع عملا می توان گفت که تقاضا برای استفاده از نقره طی سال های گذشته افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
نقره در بازارهای جهانی
شاخص دیگری که در تحلیل سرمایه گذاری در نقره کمک بزرگی می تواند به ما بکند، شناخت وضعیت نقره در بازارهای جهانی است. در واقع روی بهتر مسئله این است که می خواهیم بدانیم کدام بازارهای جهانی و بین المللی امکان خرید و فروش نقره را فراهم کرده است؟ پاسخ به این سوال اهمیت این فلز در دنیای سرمایه گذاری را به خوبی نشان می دهد.
بیشتر بخوانید: چطور یک سرمایه گذاری کم ریسک و پر بازده داشته باشیم؟
نقره در هر کشوری به شکل مستقل و در بازارهای مشخصی مورد خرید و فروش قرار می گیرد. اما مسئله ای که وجود دارد این است که نقره مانند طلا در بازار فارکس نیز خرید و فروش می شود. در کلام ساده تر یکی از راه های سرمایه گذاری در نقره را می توان همین بازار فارکس دانست. بازار فارکس یک بازار کاملا جهانی و 24 ساعته است که تمامی ارزهای مهم دنیا در آن خرید و فروش می شود. بنابراین زمانی که در این بازار نقره به عنوان یک موقعیت سرمایه گذاری قابل خرید و فروش می باشد بدین معنی است که عملا نقره توانایی خوبی در جذب سرمایه داشته و این روند به صورت جهانی وجود دارد.
سرمایهگذاری در نقره بر اساس ارقام
همانطور که گفتیم بخش دیگری از تحلیل وضعیت بازار نقره و شرایط مربوط به آن بر اساس اعداد و ارقام می باشد. با توجه به نمودار قیمتی نقره، این فلز گرانبها در سال های 2011 و 2012 توانسته بیشتری بهای تاریخی خود به قیمت هر انس 47 دلار را به دست بیاورد. قیمت نقره از همان سال ها تا انتهای سال 2020 روند نزولی به خود گرفته و به قیمت 12 دلار به ازای هر انس رسید.
با شروع سال 2021 روند قیمتی مثبت برای نقره آغاز شده و امروز به قیمت 27 دلار رسیده است. بر اساس تحلیل های صورت گرفته به نظر می رسد نقره در مسیر بازگشت به قله های قبلی خود قرار گرفته و با توجه به افزایش تقاضا در بازار برای نقره عملا این احتمال وجود دارد که طی سال جاری یا سال آتی نقره به قیمت های سال 2011 و 2012 نزدیک شود.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری با ضمانت بازگشت سرمایه (تضمین اصل سرمایه)
نکته مهمی که باید بدانید این است که نقره و طلا هر دو فلز گرانبهایی محسوب می شود اما نسبت قیمت امروز طلا به قیمت نقره چیزی بیش از 89 برابر می باشد. نکته ای که باعث شده سرمایه گذاران طی سال های اخیر به بازار نقره علاقه مند شوند این است که مابین سال های 2012 تا 2021 نسبت قیمت طلا و نقره بیش از 100 برابر بود. بنابراین با کاهش این نسبت این احتمال وجود دارد که نقره بتواند در آینده قیمت های بهتری را به دست بیاورد.
بهترین روش سرمایهگذاری در نقره
سرمایه گذاری در نقره به 4 شکل کلی امکان پذیر است که عبارتند از:
- خرید و فروش حضوری
- استفاده از قراردادهای آتی در بازار بورس
- حضور در بازار فارکس
- سرمایه گذاری در صندوق نقره در بورس
نکته ای که باید بدانید این است که تا به امروز صندوق قابل معامله ای که در بازار نقره سرمایه گذاری کرده باشد ایجاد نشده است و بدین ترتیب عملا می توان این مسیر را برای سرمایه گذاران ایرانی کنار گذاشت.
سرمایه گذاری به واسطه بازار فارکس و خرید و فروش حضوری تقریبا مسیرهایی هستند که شناخته شده می باشند و سرمایه گذاران نسبت به آن ها آگاهی کافی را دارند. البته در خصوص بازار فارکس بدانید که شما می توانید از افت قیمت و نوسان های منفی نقره نیز سودآوری داشته باشید، از این رو بسیاری معتقد هستند که بهترین روش سرمایه گذاری در نقره از طریق بازار فارکس می باشد.
قراردادهای آتی در بازار بورس
قرارداد آتی در بازار بورس بدین معنی است که شما کالا را به قیمت امروز معامله کرده و آن را در موعد مقرر از فروشنده دریافت می کنید. بنابراین اگر کالا در زمان تحویل گران تر شده باشد عملا خریدار سودآوری خوبی برای خود ایجاد کرده است. همین روند به صورت عکس نیز وجود دارد، یعنی شما کالا را در این بازار به فروش می رسانید و هزینه آن را امروز دریافت می کنید. این در حالی است که آن را در زمان مقرر در آینده به سرمایه گذار تحویل می دهید. بنابراین در صورت افت قیمت، فروشنده سودآوری خوبی برای خود به دست آورده است.
بیشتر بخوانید: پرسودترین سرمایه گذاری در ایران
در بازار بورس ایران امکان معامله نقره به صورت قرارداد آتی ایجاد شده است. بنابراین شما می توانید از طریق این قراردادها نسبت به خرید و فروش نقره اقدام کنید. همچنین در نظر داشته باشید که امکان معامله خود قرارداد (پیش از تحویل نقره) نیز وجود دارد.
ریسک های سرمایه گذاری در نقره
پیش از سرمایهگذاری در نقره باید ریسک های این بازار را بشناسیم. در واقع باید بدانیم معایب سرمایه گذاری کردن در نقره چیست و آیا ریسک های این بازار امکان سودآوری آن را کاهش نمی دهند؟ به طور کلی بازار نقره از نقدشوندگی بالایی برخوردار است و این امکان برای شما وجود دارد که سرمایه خود را به سرعت تبدیل کنید. مسئله دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که بازار نقره روند مناسبی دارد اما نمی توان به آن اعتماد کرد. در کلام ساده تر نوسانات کوتاه مدت این بازار نسبتا زیاد است و می تواند زیان ده باشد.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری در صندوق طلا؛ مزایا، معایب و معیارهای انتخاب
از این رو عملا می توان گفت که سرمایه گذاری در نقره زمانی می تواند ریسک کمتری داشته باشد که شما دید نسبتا بلند مدت تری برای این سرمایه گذاری داشته باشید. اما به این نکته نیز توجه داشته باشید که قیمت نقره از سال 2012 تا 2021 تقریبا در یک رنج قیمتی بوده و برای 9 سال سودآوری خاصی برای سرمایه گذاران خود ایجاد نکرده است. از این رو عملا می توان گفت که سرمایهگذاری در نقره می تواند با کاهش ارزش و میزان سرمایه همراه باشد.
البته با توجه به پیش بینی قیمت نقره می توان گفت که این کالای با ارزش می تواند طی یک سال آینده روند مثبتی داشته باشد و کمتر درگیر این ریسک شود، البته این تحلیل و پیش بینی صرفا بر اساس دانش و تجربه شخصی است و شما باید بر اساس استراتژی شخصی خودتان دست به اقدام لازم بزنید.
سرمایه گذاری کردن در نقره یا انتخاب مسیری دیگر؟
سرمایه گذاران حوزه نقره معمولا به دو دسته مهم تقسیم می شوند. دسته اول که عمده این سرمایه گذاران را تشکیل داده با هدف نوسان گیری و سرمایه گذاری های کوتاه مدت وارد این بازار می شوند. دسته دوم نیز سرمایه گذارانی هستند که با دید سرمایه گذاری یک ساله و بیشتر سرمایه گذاری در نقره را انتخاب می کنند. در هر دو صورت ریسک سرمایه گذاری در این بازار معمولا بالاست، از این رو این سوال مطرح می شود که آیا مسیر بهتری نسبت به سرمایه گذاری کردن در نقره وجود ندارد؟
بر اساس آمار و ارقام طی یک سال گذشته میزان سودآوری نقره چیزی کمتر از 40 درصد بوده است. بنابراین عملا نمی توان نقره را مانند طلا موقعیتی پرسود و کم ریسک دانست. اینجاست که می توان به جای سرمایه گذاری در نقره سراغ سایر موقعیت های مختلف و کم ریسک تر مانند کرادفاندینگ رفت.
کرادفاندینگ چیست؟
کرادفاندینگ نوعی بازار ایزوله محسوب می شود که در آن مجموع سرمایه، سرمایه گذاران در اختیار شرکت ها و کسب و کارهای مختلف قرار می گیرد. بگذارید کمی ساده تر عنوان کنیم، شرکت های تجاری برای تحقق اهداف مالی و تجاری خود نیاز به تامین مالی و ایجاد یک سرمایه دارند. این سرمایه از طریق دریافت وام بانکی، جذب سرمایه گذار و ... تامین می شود. یکی از راه های تامین این نیاز استفاده از تامین سرمایه جمعی است.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری در طلا چه مزایا و معایبی دارد؟
در این روش مجموعه ای از سرمایه گذاران در کنار یکدیگر قرار گرفته و سرمایه های خود را در اختیار این شرکت به عنوان وام قرار می دهند. شرکت نیز موظف است در زمان مقرر نسبت به بازپرداخت وام بر اساس ضمانت نامه ای معتبر اقدام کند. در ایران این روند بر اساس پلتفرم جذاب دونگی امکان پذیر شده است. سرمایه گذاران در این پلتفرم این امکان را دارند که با حداقل یک میلیون تومان سرمایه، بدون پرداخت مالیات و کارمزد اقدام به سرمایه گذاری کنند. نکته جالب توجه اینجاست که طرح های ارائه شده در این پلتفرم دارای دوره های بازپرداخت دو تا دوازده ماهه می باشد. همچنین سود طرح های اقتصادی غالبا بیش از 45 درصد سالانه است.
یعنی سرمایه گذاری در این مسیر عملا ریسک کاهش ارزش و میزان سرمایه را از بین برده است. چرا که سود تعیین شده غالبا بیش از درصد تورم سالانه بوده و امکان از بین رفتن سرمایه در این مسیر نیز وجود ندارد. همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که برخی از طرح های ارائه شده در دونگی دارای ضمانت نامه معتبر مبنی بر اجرای کامل تعهدات می باشد. بنابراین عملا شما می توانید نسبت به پرداخت اصل سرمایه در موعد مقرر مطمئن باشید.
سوالات متداول
نقره نقدشوندگی بالایی دارد و این امکان را در اختیار شما قرار می دهد که بتوانید آن را به شکل های مختلف در بازارهای گوناگون تبدیل کنید. از طرف دیگر برای خرید نقره نسبت به سایر موقعیت ها مانند طلا نیاز به سرمایه اولیه کمتری است.
قیمت نقره نوسان های زیادی را طی سال های گذشته تجربه کرده است و فاصله زیادی با قیمت طلا دارد. از این رو عملا سرمایه گذاری در این موقعیت می تواند با ریسک کاهش ارزش و میزان سرمایه همراه باشد. از طرف دیگر این بازار مانند طلا روتین و عمومی نیست و کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که در این بازار سرمایه گذاری کرده باشد. این مسائل از جمله مهم ترین معایب سرمایه گذاری در نقره محسوب می شود.
به طور کلی از چهار روش زیر امکان سرمایه گذاری در بازار نقره وجود دارد:خرید و فروش حضوری، سرمایه گذاری از طریق بازار فارکس، استفاده از قراردادهای آتی بازار بورس، استفاده از صندوق های سرمایه گذاری در بازار نقره. البته در نظر داشته باشید که در حال حاضر صندوق قابل معامله ای در بازار بورس وجود ندارد که در نقره سرمایه گذاری کرده و شما امکان خرید آن را داشته باشید.
سرمایه گذاری در طرح های دونگی
بهترین فرصت برای سرمایه گذاری در طرح های دونگی با سود سالیانه بالای ۴۵ درصد
صفحه طرح ها