شرایط و نحوه دریافت وام شرکت تعاونی در سال 1404

شرکت های تعاونی به عنوان یکی از پایه های مهم اقتصاد مردمی، نقش چشم گیری در گسترش عدالت اجتماعی، ایجاد فرصت های شغلی و کاهش فاصله طبقاتی دارند. با این حال، این شرکت ها نیز همانند سایر بنگاه های اقتصادی، ممکن است در مسیر فعالیت خود با کمبود منابع مالی مواجه شوند. در چنین شرایطی، دریافت وام شرکت تعاونی می تواند به عنوان راهکاری موثر برای تامین نقدینگی و پایداری فعالیت های اقتصادی آن ها به کار رود. اما آیا شرکت های تعاونی واقعا امکان دریافت وام دارند؟ شرایط آن چگونه است و چه مزایایی برای آن ها به همراه دارد؟ در ادامه این آموزش از مجله دونگی، به پاسخ این پرسش ها و بررسی جزئیات مهم در مورد وام برای شرکت های تعاونی خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب:
شرکت تعاونی چیست؟ + نقش آن در اقتصاد
در کشور ما انواع مختلفی از شرکت ها وجود دارند که شرکت تعاونی یکی از آن ها است. به طور کلی، شرکت های تعاونی به دو دسته اصلی شامل تعاونی های تولید و تعاونی های مصرف (یا توزیع) تقسیم می شوند. فعالیت تعاونی های تولید اغلب در حوزه هایی مانند کشاورزی، دامداری، صید آبزیان، صنعت و ساخت وساز در مناطق شهری و روستایی و حتی در میان عشایر صورت می گیرد. در مقابل، تعاونی های مصرف بیشتر وظیفه تأمین کالاها و خدمات مورد نیاز اعضای خود را بر عهده دارند و هدف اصلی آن ها فراهم سازی ملزومات زندگی است.
بر اساس قانون تجارت ایران، شرکت تعاونی تولید نوعی از تشکیلات اقتصادی است که میان گروهی از افراد شکل می گیرد و اعضا با بهره گیری از حرفه و تخصص خود به تولید و فروش کالا یا اجناس می پردازند. در صورتی که همه شرکا به صورت دائمی در خدمت شرکت نباشند یا در زمینه حرفه مورد فعالیت شرکت تخصص نداشته باشند، باید دست کم دو سوم از اعضای هیئت مدیره از بین افرادی انتخاب شوند که شغل آن ها با موضوع فعالیت شرکت مرتبط باشد.
همچنین مطابق ماده 192 قانون تجارت، شرکت تعاونی مصرف به منظور تامین مایحتاج زندگی اعضا تشکیل می شود؛ چه آن اجناس توسط خود اعضا تولید شده باشند یا از منابع دیگر تهیه شوند. در این نوع تعاونی، سود و زیان میان شرکا بر اساس میزان خرید هر نفر تقسیم شده و تامین مالی تهیه اجناس با روش هایی مانند دریافت وام شرکت تعاونی انجام می شود.
این نهادها به عنوان یکی از پایه های اقتصاد مردمی، نقش قابل توجهی در ساماندهی تولید و توزیع کالاها دارند و در چارچوب سهم 25 درصدی خود از اقتصاد کشور، می توانند به بهبود ارتباط اقتصادی میان دولت و مردم کمک کنند. توسعه فعالیت های این تعاونی ها نیز در بستر اجرای اصل 44 قانون اساسی از سوی دولت امکان پذیر خواهد بود.
آیا شرکت تعاونی می تواند وام بگیرد؟
بر اساس قانون بخش تعاونی و سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، حمایت از تعاونی ها یکی از وظایف اصلی دولت به شمار می رود؛ چراکه این نوع شرکت ها نقش مهمی در رشد اقتصادی و توزیع عادلانه منابع دارند. از جمله مهم ترین اقدامات حمایتی در این زمینه، تسهیل در فرآیند دریافت وام برای شرکت های تعاونی و اختصاص تسهیلات بانکی به آن هاست.
در همین راستا، دولت شرایطی را فراهم کرده که تعاونی ها بتوانند از طریق ثبت نام در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای دریافت وام های قرض الحسنه اقدام کنند. این نوع تسهیلات به دلیل نداشتن سود بانکی، مورد استقبال گسترده قرار گرفته و راهی مناسب برای تامین مالی بسیاری از شرکت های تعاونی به شمار می آید.
طبق قانون پرداخت وام و اعتبارات مورد نیاز شرکت های تعاونی روستایی و کشاورزی، فراهم سازی زمینه توسعه فعالیت آن ها یکی از وظایف دولت است. بر اساس این سیاست، برخی از تعاونی ها مانند تعاونی های دانش بنیان، تعاونی زنان، تعاونی های فراگیر ملی و آن دسته از تعاونی هایی که مشمول طرح «روستا تعاون» هستند و بیش از 70 درصد اعضای آن ها از سه دهک پایین درآمدی تشکیل شده اند، مشمول دریافت این نوع تسهیلات می شوند.
جهت دریافت وام دولتی برای تعاونی و بهره مندی از وام های قرض الحسنه، متقاضیان می توانند از طریق سامانه جامع بخش تعاون اقدام کنند و مراحل لازم را پیگیری نمایند. وام شرکت تعاونی فرصتی مهم برای تقویت فعالیت و پایداری اقتصادی شرکت های تعاونی در سراسر کشور محسوب می شود.
انواع وام برای شرکت های تعاونی
تسهیلات و وام برای شرکت های تعاونی انواع مختلفی دارد. طبق قانون وام شرکت های تعاونی با هدف فراهم سازی شرایط و امکانات لازم برای گسترش کیفیت فعالیت این واحدها ارائه می شود. به عبارتی دولت با استفاده از منافع بودجه یا بانکی خود، اقدام به ارائه تسهیلات شرکت تعاونی در قالب وام های مختلف می کند. در ادامه به معرفی چند نوع از وام برای تعاونی های ثبت شده می پردازیم.
وام تأسیس تعاونی
وام تاسیس یکی از انواع وام برای شرکت های تعاونی است که به منظور راه اندازی و شروع فعالیت شرکت های مختلف ارائه می شود. این وام امکان شروع فعالیت بدون سرمایه گذاری شخصی را به افرادی که واجد شرایط راه اندازی شرکت های تعاونی هستند، می دهد.
وام توسعه و تجهیز
از دیگر انواع وام برای شرکت تعاونی می توان به وام توسعه و تجهیز اشاره کرد. انواع شرکت های کشاورزی، دامپروری و... بسته به زمینه فعالیت خود به تجهیزاتی نیاز دارند که تامین آن ها با کمک وام توسعه و تجهیز انجام می شود. ثبت تعاونی برای دریافت تسهیلات توسعه، اولین قدم دریافت این وام است.
وام سرمایه در گردش
یکی از وام های کاربردی برای صاحبان کسب وکار که از انواع وام شرکت های تعاونی محسوب می شود و به تامین هزینه های جاری و عملیاتی کمک می کند، تسهیلات سرمایه در گردش است. این نوع وام معمولا برای پوشش هزینه هایی مانند خرید مواد اولیه، پرداخت حقوق کارکنان، اجاره محل فعالیت و سایر مخارج روزمره مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر کسب وکار شما با کمبود نقدینگی مواجه شده، دریافت وام سرمایه در گردش می تواند راه حلی موثر برای حفظ تداوم فعالیت و جلوگیری از اختلال در روند اجرای پروژه ها باشد. این نوع وام شرکت تعاونی به مدیران امکان می دهد تا بدون توقف، پروژه های خود را پیش ببرند و فشارهای مالی را به طور موقت کاهش دهند.
وام اشتغال زایی و حمایت روستایی
وام کارآفرینی یا اشتغال زایی، از دیگر انواع وام برای تعاونی های ثبت شده برای تقویت کسب وکارهای خرد و خانگی است. اما کدام تعاونی ها وام قرض الحسنه می گیرند؟ این نوع وام به انواع مشاغل روستایی، فعالیت های خانگی و زنان سرپرست خانوار اختصاص دارد. مشاغلی مانند قالی بافی، گلیم بافی، تولید پوشاک، چرم سازی، نخ ریسی، ساخت زیورآلات، معرق کاری، خاتم کاری، حکاکی و تراش سنگ های قیمتی، از جمله تعاونی هایی هستند که در قالب مشاغل خانگی مشمول دریافت این نوع وام می شوند.
علاوه بر آن، افراد فعال در حوزه هایی نظیر کشاورزی، پرورش ماهی، دامداری، صنایع دستی، تولید محصولات خانگی و حتی مشاغل دیجیتال مانند برنامه نویسی، انیمیشن سازی و پشتیبانی وب سایت نیز امکان دریافت وام خوداشتغالی را دارند. همچنین زنان سرپرست خانوار که تحت پوشش نهادهایی مانند کمیته امداد یا بهزیستی قرار دارند، می توانند برای راه اندازی کسب وکار مستقل خود از وام اشتغال زایی بهزیستی بهره مند شوند. این نوع تسهیلات با شرایط مناسبی ارائه می شود و هدف آن حمایت از اشتغال پایدار در اقشار آسیب پذیر جامعه است.
وام دولتی ویژه تعاونی ها
از دیگر انواع تسهیلات شرکت تعاونی می توان به وام ویژه دولتی اشاره کرد که توسط بانک ها به شرکت های تعاوتی اختصاص داده می شود. این وام ها با هدف رونق تعاون به شرکت هایی که گردش مالی مناسب داشته ارائه می شوند و از نرخ سود و بازپرداخت مناسبی برخوردار هستند.
وام تامین مالی جمعی برای شرکت تعاونی
کرادفاندینگ یا تامین سرمایه جمعی، روشی نوین برای جذب سرمایه مورد نیاز پروژه ها و کسب وکارها از طریق مشارکت گروهی افراد و از منابع پرداخت وام به تعاونی ها است. در این شیوه، به جای تکیه بر منابع مالی بزرگ و سرمایه گذاران محدود، تمرکز بر دریافت مبالغ کوچک از تعداد زیادی افراد علاقه مند قرار دارد.
شرایط دریافت وام شرکت تعاونی
شرایط دریافت وام شرکت تعاونی به مسائل مختلفی بستگی دارد که از مهم ترین آن ها می توان به نوع و زمینه فعالیت شرکت، تعداد اعضا، سابقه و... اشاره کرد. البته ارائه وام برای تعاونی های ثبت شده شرایط به خصوصی دارد. همچنین شرکت ها ضمن توجه به شرایط نحوه دریافت تسهیلات تعاونی ها، باید به مسائلی مانند شرایط بازپرداخت نیز توجه داشته باشند. اما اقساط و شرایط بازپرداخت وام تعاونی چگونه است؟ مهم ترین شرایطی که دریافت انواع تسهیلات و وام فوری برای تعاونی ثبت شده را امکان پذیر می کند، عبارتند از:
سهم وام از کل هزینه سرمایه گذاری برای تعاونی ها و اتحادیه های توزیعی، حداکثر 50 درصد است. این نسبت برای تعاونی های تولیدی تا 75 درصد و برای پروژه های نوآورانه یا دارای اختراع، تا 90 درصد تعیین شده است.
در برخی موارد خاص، ممکن است در طرح های تولیدی تا 85 درصد هزینه سرمایه گذاری به صورت تسهیلات پرداخت شود.
حداکثر دوره بازپرداخت این وام ها پنج سال خواهد بود، با این حال اگر طی این مدت، دلایل قابل قبولی برای ناتوانی در پرداخت اقساط ارائه شود، مدیرعامل صندوق می تواند حداکثر تا یک سال به مهلت بازپرداخت اضافه کند.
صندوق برای تسهیلات اعطایی، کارمزد دریافت کرده و در قبال آن، ضمانت های معتبر از متقاضیان اخذ می نماید. پرداخت مرحله ای وام، با توجه به روند پیشرفت پروژه صورت می گیرد و صندوق حق دارد بر نحوه هزینه کرد وام نظارت داشته باشد.
از مهم ترین شرایط دریافت این تسهیلات، عضویت مستمر دست کم شش ماهه در تعاونی اعتبار و پرداخت منظم حق عضویت است.
شرکت تعاونی نباید بدهی معوق در زمینه وام های قبلی داشته باشد. در صورتی که شرایط مورد نظر احراز نشود، موسسات مالی و بانکی مجاز به پرداخت وام نخواهند بود.
استفاده از وام شرکت تعاونی قرض الحسنه تنها برای تعاونی های خاصی چون دانش بنیان، زنان، فراگیر ملی یا آن هایی که مشمول طرح روستا تعاون هستند (با حداقل 70 درصد عضو در سه دهک پایین درآمدی)، امکان پذیر است.
مدارک لازم برای دریافت وام شرکت تعاونی
جهت دریافت وام شرکت های تعاونی مانند دیگر شرکت ها ابتدا باید مدارکی را به ارگان های مربوطه ارائه کرد. سازمان و بانک های ارائه دهنده وام به تعاونی ها، پس از بررسی مدارک و تایید آن ها، پرداخت وام حمایتی برای تعاونی های تولید یا مصرف را در دستور کار خود قرار می دهند. مدارک لازم برای دریافت وام تعاونی عبارتند از:
مدارک و اسناد مربوط به شرکت شامل اساسنامه، صورتجلسه مجمع عمومی، آگهی تغییرات شرکت و موارد مشابه
مدارک شناسایی مدیران مانند شناسنامه و کارت ملی
مدارک شناسایی ضامنین شامل شناسنامه و کارت ملی
تکمیل فرم ضمانت یا وثیقه
الزام تصویب مجمع عمومی شرکت (در صورتی که دارایی شرکت به رهن بانک گذاشته شود)
کلیه شرکت های تعاونی که شرایط دریافت تسهیلات را دارا باشند، می توانند با تهیه و ارائه مدارک فوق به بانک یا مؤسسه وام دهنده، برای دریافت وام تعاونی و تسهیلات مخصوص اقدام کنند. چنانچه شرکت تعاونی مدارک لازم را نداشته یا ارائه ندهد، بانک از پرداخت وام خودداری خواهد کرد.

کدام بانک ها یا نهادها به تعاونی ها وام می دهند؟
نهادها و ارگان های مختلفی در کشور ما ارائه دهنده انواع وام و تسهیلات بانکی هستند. از جمله آن ها می توان به نهادهایی مانند وزارت تعاون اشاره کرد که جزو اصلی ترین ارگان های حامی شرکت های تعاونی محسوب می شود. علاوه بر وزارت تعاون، بانک هایی مانند توسعه تعاون، کشاورزی، کارآفرین و صندوق های کارآفرینی امید نیز تسهیلات شرکت تعاونی را به متقاضیان ارائه می کنند. برای اطلاع از شرایط و چگونگی اخذ وام شرکت تعاونی هرکدام از این سازمان ها کافی است به سایت رسمی آن ها مراجعه کنید.
سامانه ها و روش ثبت نام برای دریافت تسهیلات
همان طور که در بخش های قبلی گفته شد، بر اساس سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، دولت موظف به حمایت از شرکت های تعاونی است. به همین دلیل، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئولیت ثبت نام و پرداخت تسهیلات شرکت تعاونی قرض الحسنه به این شرکت ها را بر عهده دارد. تعاونی هایی که واجد شرایط دریافت وام هستند، باید مراحل زیر را طی کنند:
ثبت نام در سامانه دریافت وام برای تعاونی ها (جامع تعاون) به نشانی: taavoni.mcls.gov.ir
ورود به سامانه به صورت عضو یا مهمان که بهتر است برای عضویت در آن اقدام شود.
انتخاب گزینه «درخواست/اعلان عضویت در تعاونی»
تکمیل فرم ثبت نام با اطلاعات دقیق
ارسال فرم ثبت نام دریافت وام تعاونی های وزارت تعاون برای بررسی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
در صورت تایید اطلاعات وارد شده، وام قرض الحسنه به تعاونی تعلق می گیرد. در غیر این صورت، درخواست رد خواهد شد.
ضمانت های مورد نیاز برای دریافت وام تعاونی
از دیگر شرایط دریافت وام تعاونی می توان به ارائه ضمانت اشاره کرد. اما ضمانت های موردنیاز برای دریافت وام تعاونی چیست؟ جهت اخذ وام برای شرکت تعاونی نیز می توان انواع مختلفی از ضمانت ها را ارائه کرد که مهم ترین آ ن ها عبارتند از:
ارائه وثیقه
در برخی موارد، برای دریافت وام تعاونی لازم است که متقاضی یک وثیقه معتبر به بانک ارائه کند. این وثیقه نقش ضمانتی را دارد که در صورت عدم پرداخت اقساط، بانک بتواند از آن برای تسویه بدهی استفاده نماید. معمولا بانک ها برای اعطای وام های با مبلغ بالا، چنین ضمانتی را الزامی می دانند. یکی از متداول ترین انواع وثیقه، سند ملکی است که در بیشتر تسهیلات بانکی و وام برای شرکت تعاونی قابل قبول است.
معرفی ضامن حقیقی
یکی از شروط اصلی در فرآیند دریافت وام شرکت تعاونی، معرفی یک شخص حقیقی به عنوان ضامن است. فرد متقاضی می تواند یکی از افراد زیر را برای ضمانت معرفی کند:
کارکنان رسمی دولت
افراد بازنشسته
کسبه دارای مجوز معتبر
با توجه به ضوابط بانکی، فقط این گروه ها مورد تایید بانک قرار می گیرند. در صورت عدم پرداخت اقساط از سوی گیرنده وام، مبلغ بدهی از حساب ضامن برداشت خواهد شد.
ارائه چک به عنوان ضمانت
در برخی موارد، بانک علاوه بر ضامن، از متقاضی درخواست ارائه چک ضمانت نیز می کند. این چک می تواند به نام خود وام گیرنده یا شخص ثالث صادر شده باشد. در صورتی که بدهی مربوط به وام برای تعاونی های ثبت شده تسویه نشود، مبلغ چک از حساب بانکی صادرکننده برداشت می گردد.
استفاده از سفته
در موارد خاصی، به جای استفاده از چک، امکان ارائه سفته به عنوان ابزار ضمانت وجود دارد. گاهی اوقات در فرآیند دریافت وام از طریق صندوق های مالی یا سامانه های اعتبارسنجی، سفته جایگزین مناسبی برای چک محسوب می شود و همان نقش ضمانتی را ایفا می کند.
ضمانت نامه بانکی غیرمتعهد پرداخت
ضمانت نامه بانکی سندی رسمی است که توسط بانک صادر می شود و برای اطمینان خاطر طرف های مالی، به ویژه سرمایه پذیران و سرمایه گذاران، نقش مهمی ایفا می کند. این سند ریسک های مربوط به پرداخت وجه را تحت شرایط معین، تضمین می نماید. در متن چنین ضمانت نامه ای معمولا مواردی همچون نام ضامن (بانک)، ضمانت خواه، ذی نفع، موضوع ضمانت، تاریخ اعتبار، مبلغ تضمین و شرایط نقدشوندگی ضمانت نامه درج می شوند.
ضمانت های مورد نیاز جهت دریافت وام کرادفاندینگ
علاوه بر وام بانکی، برای اخذ وام از طریق تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ هم باید ضمانت های موردنیاز برای وام تعاونی را ارائه کرد. ضمانت وام شرکت های تعاونی در این روش یکی از انواع ضمانتنامه بانکی یا صندوق حسن انجام تعهدات است که به عنوان معتبرترین انواع ضمانت برای اخذ وام شرکت تعاونی شناخته می شوند.
سقف وام قابل دریافت برای تعاونی چقدر است؟
سقف وام بسته به نوع شرکت و نحوه فعالیت، میزان تسهیلات مورد نیاز و... متفاوت بوده و برای اطلاع از مقدار دقیق آن باید به بانک یا نهادهای ارائه دهنده وام اشاره کرد. برای مثال یکی از وام های توسعه تعاون برای مجموعه های تولیدی تا 1 میلیارد تومان و برای مجموعه های مصرفی تا 200 میلیون تومان بوده است.
سقف وام کرادفاندینگ
سقف وام شرکت های تعاونی در تامین مالی از طریق کرادفاندینگ 100 میلیارد تومان است. این مبلغ بسته به طرح و پروژه شرکت و بعد از بررسی های لازم ارائه می شود.
تفاوت وام تعاونی و وام شخصی
با وجود امتیازات فراوان وام های تعاونی، بسیاری از افراد به دلیل عدم شناخت در دریافت این وام ها تردید دارند. اطلاع از تفاوت وام تعاونی با وام شخصی، یکی از راه های کاهش این دغدغه است. برای مثال دسترسی به تسهیلات مالی در وام های تعاونی ساده تر است و از آن جا که این وام ها اغلب برای اشتغال و توسعه بخش تولید ارائه می شوند، به کاهش نرخ بیکاری نیز کمک خواهند کرد.
با اخذ وام های تعاونی، افراد می توانند تمام سرمایه خود را در پروژه ها به کار گیرند و دیگر نیازی به سرمایه گذاری در بخش های دیگر برای راه اندازی کسب وکار و... نخواهند داشت. همچنین شرایط حمایتی دولت از شرکت های تعاونی و وام های مربوط به آن ها، فرآِیند بازپرداخت وام شرکت های تعاونی را نیز نسبت به وام های شخصی ساده تر می کند.
تجربه دیگر تعاونی ها در دریافت وام
انواع وام شرکت تعاونی در موضوعات مختلف به متقاضیان داده می شوند. برای مثال وام مشاغل خانگی یکی از این وام ها است که برای متقاضیان کار در منزل ارائه می گردد. تمام افرادی که در زمینه های هنری مانند تولید صنایع دستی، تولید پوشاک و هنرهای تجسمی فعالیت می کنند، واجد شرایط اخذ این وام هستند. همچنین فعالان در زمینه تولید انواع مواد خوراکی، کشاورزی و شیلات یا فناوری مانند طراحی سایت نیز می توانند برای اخذ این وام اقدام کنند.
یکی از نکات مهمی که شانس دریافت این وام را افزایش می دهد، ارائه طرح توجیهی است. این طرح باید شامل جزئیاتی درباره نوع فعالیت اقتصادی، اهداف مشخص، میزان سرمایه مورد نیاز و برنامه های توسعه آتی باشد. پس از تدوین، طرح مذکور توسط نهادهای اجرایی مورد ارزیابی قرار می گیرد و در صورت تایید، برای صدور مجوز نهایی به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ارجاع داده خواهد شد. دریافت این وام نه تنها فرصتی برای کسب درآمد شخصی، بلکه راهی جهت درآمدزایی برای دیگر افراد نیز است.
چطور می توانیم یک تعاونی برای دریافت تسهیلات ثبت کنیم؟
متقاضیان اخذ وام شرکت های تعاونی، با ثبت یک شرکت می توانند برای دریافت تسهیلات آن اقدام کنند. مراحل ثبت شرکت تعاونی عبارتند از:
جمع آوری حداقل اعضا: حداقل 7 نفر برای تاسیس شرکت تعاونی لازم است.
تهیه مدارک مورد نیاز: شامل تقاضانامه، اساسنامه، اظهارنامه، صورتجلسه مجمع موسس، لیست اعضا و فیش حق الثبت.
طی کردن مراحل ثبت: برگزاری مجمع عمومی موسس و تصویب مدارک؛ ارسال مدارک به سامانه ثبت شرکت ها؛ بررسی مدارک توسط اداره ثبت؛ انتشار آگهی تأسیس در روزنامه رسمی و محلی
انتخاب نام شرکت: نام باید ساده، معنی دار، غیرتکراری و مرتبط با فعالیت باشد.
استعلام نام: این اقدام از طریق سامانه ثبت شرکت ها برای اطمینان از عدم تکرار انجام می شود.
تدوین اساسنامه و اظهارنامه: شامل اطلاعات پایه، ارکان، سرمایه و نحوه انحلال است.
انتخاب هیئت مدیره و بازرسان: انتخاب از میان اعضا برای اداره شرکت و نظارت و رسیدگی به اموری مانند دریافت وام شرکت تعاونی.
مجوزهای لازم: بسته به نوع فعالیت، از مراجع ذی ربط مانند وزارت تعاون، صنعت، جهاد، بانک مرکزی و... دریافت می شود.
مراحل اخذ مجوز: درخواست، ارائه مدارک، پرداخت هزینه و دریافت تاییدیه مرجع صادرکننده.
نتیجه گیری
وام گرفتن برای تعاونی ها یکی از راه های مهم رشد و توسعه آن هاست؛ البته این مسیر نیاز به مدارک، برنامه ریزی و طی مراحل مشخصی دارد. از شناخت نوع تعاونی گرفته تا ثبت رسمی، تهیه طرح توجیهی و دریافت مجوزها، همه این موارد نقش مهمی در گرفتن وام دارند. البته بعضی ضمانت نامه ها مثل ضمانت تعهد پرداخت بانکی هم می توانند فرآیند تأمین مالی را راحت تر کنند. اگر شما هم صاحب یک مجموعه تعاونی هستید و به دنبال راهی برای جذب سرمایه یا گرفتن وام می گردید، باید از راهنمایی افراد متخصص در این زمینه استفاده کنید یا همین حالا فرم جذب سرمایه را در صفحه «دونگی» پر کنید تا تیم ما قدم به قدم کنارتان باشد. مشاوره سرمایه گذاری را با ما تجربه کنید.
سوالات متداول
بله انواع تسهیلات شرکت تعاونی معمولا به کارکنان یا اعضای مجموعه نیز تعلق می گیرد.
وزارت تعاون نقش نظارتی، سیاست گذاری و حمایت از تعاونی ها برای تسهیل دسترسی آن ها به وام و تسهیلات بانکی را بر عهده دارد.
وام تعاونی های دانش بنیان معمولا با نرخ بهره پایین تر و حمایت های ویژه دولتی برای توسعه فناوری و نوآوری همراه است.
بله، در صورت داشتن شرایط لازم و اعتبار کافی، برخی تعاونی ها می توانند وام فوری از بانک ها یا صندوق های حمایتی دریافت کنند.


سرمایه گذاری در طرح های دونگی
بهترین فرصت برای سرمایه گذاری در طرح های دونگی، دارای نماد از فرابورس ایران
صفحه طرح ها