چطور برای شرکت دانش بنیان خود تامین مالی کنیم؟
دریافت تسهیلات از بانک چقدر طول می کشد و باید چقدر سرمایه هایتان را در حساب یک بانک نگه دارید تا بتوانید برای رونق کسب وکارتان وام دریافت کنید؟ اما کرادفاندینگ راهی ساده تر برای تأمین مالی شرکت دانش بنیان است؛ چون جمع آوری سرمایه برای این شرکت ها دردسرهای دریافت وام بانکی را ندارد. در کنار کرادفاندینگ چندین روش دیگر برای تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها وجود دارد که قصد داریم در ادامه تمامی آن ها را معرفی کنیم.
مراحل جذب سرمایه و مزایای هر یک از روش های تأمین مالی نیز در ادامه بررسی شده است. پس اگر به دنبال توسعه کسب وکار خود هستید و به منابع مالی نیاز دارید و یا سرمایه گذار هستید و می خواهید بدانید سرمایه گذاری در روش های جمع آوری سرمایه برای شرکت دانش بنیان چه مزایایی دارد، این مطلب مجله دونگی را از دست ندهید.
فهرست مطالب:
- روش های تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها
- جمع آوری سرمایه با استقراض از بانک
- مزایای استفاده از تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها
- تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها توسط دونگی
- مراحل راه اندازی کمپین تأمین مالی جمعی برای شرکت دانش بنیان
- نکات کلیدی برای موفقیت در تأمین مالی جمعی دانش بنیان ها
- معرفی پروژه های تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها در ایران
- نتیجه گیری
روش های تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها
دو اصطلاحی که باید آن ها را مکمل همدیگر بدانیم، دانش بنیان ها و تأمین مالی جمعی است. چون این نوع کسب وکارهای نوپا برای رشد و توسعه خود به منابع مالی جدید نیاز دارند و اغلب دریافت وام بانکی برایشان با گرفتاری های زیادی همراه می شود. پس با این حساب باید به فکر روش های دیگر برای تأمین سرمایه مورد نیاز باشند.
به طور کلی این مشاغل اغلب از طریق استقراض یا فروش سهام، منابع مالی مورد نیازشان را تأمین می کنند. در زیر به تعدادی از این روش های کاربردی اشاره کرده ایم:
بیشتر بخوانید: سود مرکب چیست و چگونه می تواند به رشد سرمایه شما کمک کند؟
جمع آوری سرمایه با استقراض از بانک
یکی از روش های بسیار محبوب برای جمع آوری سرمایه برای شرکت دانش بنیان دریافت تسهیلات بانکی (از طریق استقراض یا بدهی) است. اما بانک ها و موسسات مالی هم شرایط بسیار دشواری را برای پرداخت وام به این شرکت ها در نظر گرفته اند. به هر حال کسب وکارها هنوز به اعتبار کافی نرسیده اند و بانک ها نمی توانند خیلی ساده به آن ها اعتماد کنند.
بانک ها برای پرداخت تسهیلات تمامی موارد زیر را برای شرکت های دانش بنیان زیر ذره بین قرار می دهند:
- ضعیف بودن مدل کسب وکار
- ارائه وثایق مورد قبول بانک
- داشتن سهم بالای دارایی مشهود
- قابلیت تعیین ارزش پولی دارایی های این قبیل شرکت ها
- تقارن اطلاعات بین سرمایه گذار و کارآفرین
همه این بررسی ها نه تنها به زمان زیادی نیاز دارد، بلکه هزینه های دریافت اعتبار را هم برای کسب وکارها دشوار می کند.
ناگفته نماند که تأمین مالی شرکت دانش بنیان از طریق استقراض بانکی به دو روش مستقیم و یا با دریافت ضمانتنامه تسهیلات صورت می گیرد:
دریافت تسهیلات مستقیم
در این روش منابع مالی به صورت نقد به صاحب کسب وکار ارائه می شود. در این رابطه باید به سیاست های دولت ها اشاره کنیم که برای توسعه و رشد شرکت های دانش بنیان به فکر اعطای تسهیلات می افتند. البته مبلغ این وام ها آنقدرها هم زیاد نیست اما می تواند برای کسب وکارهای کوچک و متوسط در همان مراحل آغاز به کار مناسب باشد.
شرط اصلی در دریافت تسهیلات مستقیم، ارائه تضمین شخصی از سوی یکی از سهامداران عمده شرکت است. اما متاسفانه در بسیاری از مواقع رعایت چنین شرطی ممکن نیست و در نهایت برخی از مشاغل نوپا قادر به دریافت تسهیلات مستقیم بانکی نیستند.
ضمانت نامه تأمین مالی شرکت دانش بنیان
دومین نوع استقراض در جذب سرمایه برای دانش بنیان داشتن ضمانتنامه تسهیلات از سوی شخص ثالث است. در واقع این شخص ثالث است که باید برای وام گیرنده ضمانتنامه صادر کند.
به هر حال باید بپذیریم که شرکت های دانش بنیان نوپا هنوز به اعتبار و سرمایه زیادی دست پیدا نکرده اند و بنابراین اعطای وام به آن ها با ریسک زیادی مواجه است. در این صورت موسسات مالی و بانک ها از ارائه ضمانتنامه به این مشاغل خودداری می کنند. با این حال برخی صندوق های پژوهش و فناوری و نهادهای دولتی برای پرداخت تسهیلات، به این شرکت ها ضمانتنامه ارائه می دهند.
تأمین مالی با فروش سهام
یکی دیگر از روش های رایج در تأمین مالی برای ایده های دانش بنیان فروش منافع مالکیت یا همان سهام است. این روش برخلاف دریافت تسهیلات از بانک به بازپرداخت نیاز ندارد؛چون اساساً بخشی از دارایی سهامداران به فروش می رسد.
اما در هر صورت بخشی از سهام کم می شود و باید در آینده سود آن با سهامداران بیشتری تقسیم شود. اما برای فروش سهام دو روش وجود دارد:
بیشتر بخوانید: سود سپرده بالای 100 میلیون در کدام بانک بیشتر است؟
جلب اعتماد سرمایه گذاران خصوصی
یک روش تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها همکاری با افراد حقیقی یا نهادهای حقوقی است تا بخشی از وجوه مورد نیاز شرکت تأمین شود. این همکاری می تواند منجر به تأمین بخشی از منابع مالی برای استخدام نیروهای جدید، توسعه محصول، ارائه خدمات جدید و... شود.
اما نباید فراموش کنید که پیدا کردن چنین اشخاص یا نهادهایی کار راحتی نیست. به هر حال سرمایه گذاران علاوه بر تأمین مالی باید بخشی از تجربه و دانش خود را هم به شکل رسمی یا غیررسمی در اختیار شرکت دانش بنیان قرار دهند.
همانطور که گفتیم یکی از معایب این روش تأمین مالی، واگذاری بخشی از سهام شرکت به سرمایه گذاران حقیقی یا حقوقی است. در آینده هم سود شرکت با آن ها تقسیم می شود.
کمک گرفتن از صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر
در دومین روش با فروش سهامی، پای سرمایه گذاری خطرپذیر به میان می آید. در این روش سرمایه جمع آوری شده برای شرکت های دانش بنیان از نوع فناورانه و مستعد تولید انبوه و رشد کاربرد دارد. پس هر شرکتی نمی تواند از صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر وجوه دریافت کند.
در اغلب موارد کسب وکارهایی که مراحل رشد، پیش سرمایه اولیه و سرمایه اولیه را با موفقیت پشت سر گذاشته اند، باز هم قادر به استفاده از این روش جمع آوری سرمایه هستند.
ناگفته نماند اگر یک شرکت قادر به تأمین جریان نقدی و وثایق مورد نیاز نباشد، در نهایت به سراغ این روش می رود. یکی از انواع مهم صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر، به شرکت های بزرگ و توسعه یافته وابسته هستند. این شرکت ها به خوبی می دانند که شرکت های تازه تاسیس و دانش بنیان، با درک بالا از فناوری های جدید، فرصت های بالقوه ای برای مشارکت و توسعه دارند. به همین دلیل با آن ها وارد همکاری شده و بخشی از منابع مالی آن ها را تأمین می کنند.
کرادفاندینگ یا تأمین مالی جمعی
احتمالا در همین ابتدا می پرسید کرادفاندینگ یا تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها چیست و چطور انجام می شود؟ در این روش یک شرکت به عنوان مجری کرادفاندینگ وارد عمل می شود و تمامی ضمانتنامه ها و وثایق لازم را از شرکت های دانش بنیان دریافت می کند.
برای مثال دونگی یکی از همین شرکت های واسطه جذب سرمایه برای دانش بنیان ها از طریق پلتفرم های آنلاین است. این شرکت برای اینکه مطمئن شود یک سرمایه پذیر دانش بنیان قادر به پرداخت دوره ای سود به سرمایه گذاران است و در پایان قرارداد اصل دارایی آن ها را نیز می پردازد، از این کسب وکارها، ضمانتنامه تعهد پرداخت دریافت می کند.
نحوه شروع تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان
این روش تأمین مالی شرکت دانش بنیان سختی ها و پیچیدگی های تسهیلات بانکی و موسسات مالی را ندارد و با شرایط آسان تری سرمایه لازم را در اختیار این شرکت ها قرار می دهد. با این حال باید اعتماد سرمایه گذاران را نیز جلب کند و از سوی دیگر مجریان کرادفاندینگ باید مطمئن شوند که سرمایه پذیران قادر به پرداخت سود به سرمایه گذاران هستند.
همین موضوع باعث شده است تا مجریان تأمین مالی جمعی تیم های مختلفی را برای بررسی وضعیت مالی و میزان بازدهی سرمایه پذیران تشکیل دهند.
در همان مثال بالا دونگی با ایجاد نهاد ناظر و تیم نظارت سعی دارد تا از زودبازده بودن یک شرکت دانش بنیان اطمینان حاصل کند. دریافت ضمانتنامه های لازم هم پشتوانه پرداخت وجوه به حساب سرمایه پذیران است.
بیشتر بخوانید: صورت سود و زیان چیست؟ + فرمول محاسبه سود، هزینه و زیان
مزایای استفاده از تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها
موفقیت دانش بنیان ها با تأمین مالی جمعی نشان داده است که این روش بیش از فروش سهام یا دریافت تسهیلات از بانک می تواند در توسعه شرکت های نوپا موثر باشد.
مهم ترین مزایای کرادفاندینگ برای دانش بنیان ها عبارتست از:
دسترسی سریع و آسان به سرمایه اولیه
با توجه به اینکه نحوه جذب سرمایه برای ایده دانش بنیان بسیار ساده تر از دریافت تسهیلات بانکی است و فرآیندهای پیچیده اداری را ندارد، کسب وکارهای دانش بنیان بهتر می توانند ایده و طرح های توسعه خود را عملی کنند.
به طوری که در همان مراحل اولیه توسعه محصول یا ورود به بازار، سرمایه برایشان فراهم می شود.
اعتبارسنجی طرح یا محصول
وقتی سرمایه گذاران حقیقی یا حقوقی برای حمایت از توسعه کسب وکار و اجرای یک طرح یا محصول اعلام آمادگی می کنند، می تواند نشانه ای از پتانسیل بازار آن محصول یا ایده باشد. در واقع نوعی اعتبارسنجی قبل از سرمایه گذاری خواهد بود.
بازاریابی و برندسازی هم زمان با جذب سرمایه
درست وقتی که دو مفهوم دانش بنیان ها و تأمین مالی جمعی به یکدیگر گره می خورند، به نوعی به دیده شدن یک برند نیز کمک زیادی می کند. تصور کنید نام یک برند در ردیف پروژه های سرمایه گذاری کرادفاندینگ قرار بگیرد. مخاطبان حتی اگر قصد انتخاب یک پروژه را نداشته باشند، همین که نام آن را ببینند، می تواند در برندسازی تاثیر داشته باشد.
تعامل مستقیم با مشتریان بالقوه
از دیگر مزیت هایی که جذب سرمایه برای دانش بنیان به همراه دارد، دریافت بازخورد از حامیان در مراحل اولیه تولید و توسعه است. به طوری که براساس نظرات واقعی کاربران، محصول به طور مستمر بهبود می یابد.
حفظ مالکیت شرکت
چون قرار نیست در این روش جمع آوری سرمایه برای شرکت دانش بنیان سهامی به فروش برسد یا بخشی از سهام به فرد جدیدی واگذار شود، در نتیجه مالکیت شرکت همچنان حفظ می شود. در این صورت صاحبان شرکت های دانش بنیان می توانند بدون از دست دادن کنترل شرکت، سرمایه مورد نیاز خود را تأمین کنند.
ایجاد جامعه حامیان وفادار
ورود جمع زیادی از سرمایه گذاران در تأمین مالی جمعی برای یک شرکت دانش بنیان یک ابتکار بی نظیر برای افزایش مخاطبان یک برند است. به طوری که حامیان این مشاغل افزایش می یابد و هر یک از این افراد نیز با ترویج نام برند به ایجاد جامعه حامیان وفادار کمک می کنند.
بیشتر بخوانید: سود 400 میلیونی برای دارندگان کارت ملی [طرح پیش فروش سکه]
مقیاس پذیری و تکرارپذیری
در صورتی که یک شرکت دانش بنیان در پرداخت سود و اصل دارایی سرمایه گذاران متعهد و خوش قول باشند، دوباره می توانند از راه کرادفاندینگ منابع مالی خود را تأمین کنند. در واقع استراتژی های موفق در تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها بعد از مرحله اول دریافت وجوه مشخص می شود. پس اگر در آینده باز هم قصد توسعه کسب وکارشان را داشته باشند، این روش برایشان کاربرد خواهد داشت.
معایب و چالش های تأمین مالی جمعی
حالا بیایید به چالش های پیش روی تأمین مالی شرکت دانش بنیان بپردازیم که گاهی باعث عدم موفقیت کمپین های جمع آوری سرمایه می شود. مهم ترین ریسک های پیش روی این روش عبارتند از:
نیاز داشتن به بازاریابی قوی
اولین چالش پیش روی شرکت ها پیدا کردن سرمایه گذاران است که مطمئناً کار ساده ای برای آن ها نیست. برخی از همین شرکت ها سعی می کنند با راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی توجه سرمایه گذاران را جلب کنند. اما این کار بدون داشتن مجوز ممکن نیست و از سوی دیگر این روزها با وجود شرکت های مجری کرادفاندینگ دیگر به ورود مستقیم شرکت های دانش بنیان برای جمع آوری سرمایه نیازی نیست.
البته اگر معرفی پلتفرم های تأمین مالی جمعی دانش بنیان درست صورت گرفته باشد، با نام تک تک مجریان کرادفاندینگ و میزان اعتبار آن ها آشنا می شوید.
برای مثال دونگی یکی از این شرکت های اجرای طرح های تأمین جمعی مالی است که دارای مجوز رسمی از سازمان فرابورس است. این شرکت با معرفی شرکت های سرمایه پذیر، به جای بازاریابی، فقط پروژه ها را به همراه ریسک ها، نرخ سود قابل پیش بینی، ضمانتنامه های پرداخت اصل دارایی و... ارائه می دهد. به طوری که سرمایه گذاران بتوانند با مطالعه کامل اطلاعات هر پروژه انتخاب منطقی تری داشته باشند.
احتمال افشای طرح یا فناوری
دومین چالش پیش روی تأمین مالی جمعی برای شرکت های دانش بنیان، برملا رفتن طرح رشد و یا توسعه کسب وکار است. به هر حال هر شرکتی که بخواهد توجه سرمایه گذاران را به خود جلب کند، باید به طور کامل طرح توسعه یا ایده خود را ارائه دهد. همین موضوع باعث نگرانی مدیران شرکت های دانش بنیان نیز شده است.
البته شرکت های مجری کرادفاندینگ بدون اینکه در معرفی یک پروژه سرمایه گذاری (یا شرکت دانش بنیان) اغراق کنند و یا تبلیغات فریبنده ای را به راه اندازند، از افشای ایده یا فناوری آن ها خودداری می کنند. به عبارت دیگر، سرمایه گذاران را فقط با ریسک ها و میزان بازدهی یک شرکت سرمایه پذیر آشنا می کنند.
فشار برای عمل به وعده ها
اگر قرار باشد هر شرکت دانش بنیان برای تأمین وجوه نقد از روش تأمین مالی جمعی استفاده کنند، باید مشخص شود که قادر به پرداخت سود و اصل دارایی به سرمایه گذاران هستند. اما چطور می توان میزان تعهد آن ها را ارزیابی کرد؟
ممکن است برخی سرمایه گذاران نسبت به این روش سرمایه گذاران بدبین باشند و تصور کنند شرکت های دانش بنیان ممکن است در پرداخت سود یا اصل دارایی تخطی کنند. اما وقتی پای شرکت های مجری کرادفاندینگ به میان می آید، یعنی آن ها ریسک سرمایه گذاری را کنترل کرده و از سرمایه پذیران، ضمانتنامه های لازم برای پرداخت اصل دارایی سرمایه گذاران را دریافت می کنند.
از سوی دیگر نهاد نظارت بعد از اینکه وجوه مورد نیاز شرکت های دانش بنیان تأمین شد، وارد عمل می شوند. مسئولیت این بخش نظارت بر نحوه مصرف سرمایه های جمع آوری شده است تا شرکت های دانش بنیان دقیقا آن را طبق تعهداتشان صرف کنند.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری دلاری با سود روزانه
تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها توسط دونگی
در میانه مطلب گفتیم که یکی از مسائل تأمین مالی جمعی و مشکلات آن برای دانش بنیان ها جلب اعتماد سرمایه گذاران است. در این رابطه دونگی نقش مهمی دارد تا با بررسی سوابق مالی و توان مالی یک شرکت دانش بنیان، آن را برای سرمایه گذاری معرفی کند.
دونگی عضو گروه مالی فیروزه است که با مجوز شماره 98/5/108857 زیر نظر سازمان فرابورس فعالیت می کند. این شرکت برای تأمین مالی جمعی شرکت های دانش بنیان مراحل زیر را پشت سر می گذارد:
ارزیابی مالی شرکت های دانش بنیان
قبل از هر چیز باید بگوییم هر کسب وکاری که مدعی شرکت دانش بنیان است، نمی تواند برای سرمایه گذاری قابل اعتماد باشد. به هر حال ایده یا محصول آن ها باید در بازار بازخورد بالایی داشته باشد تا بتوان به دریافت سود و اصل سرمایه امیدوار بود.
با این توصیفات، دونگی هم برای هر کسب وکاری سرمایه جمع آوری نمی کند! بلکه ابتدا «تیم ارزیابی متخصص» خود را وارد عمل می کند تا مشخص شود این شرکت های سرمایه پذیر از سوابق مالی خوبی برخوردار هستند یا خیر. از سوی دیگر باید توانایی پرداخت سود و اصل دارایی به سرمایه گذاران را نیز داشته باشند.
به همین دلیل تیم متخصص ارزیابی مواردی همچون صورتحساب مالی، میزان ریسک سرمایه گذاری، سود و زیان شرکت در یک سال اخیر، سابقه فعالیت، میزان بازده و حتی توانایی شرکت در پرداخت سود و حتی پرداخت اصل سرمایه را بررسی می کند.
از سوی دیگر این تیم باید سقف سرمایه مورد نیاز برای شرکت های دانش بنیان را نیز براساس سوابق مالی و توان آن ها مشخص کنند. در نهایت مستنداتی را براساس مشاهدات و بررسی های خود گردآوری می کنند.
بررسی اسناد مالی شرکت های دانش بنیان
یکی دیگر از مراحل تأمین مالی جمعی دانش بنیان در دونگی بررسی تمامی اسنادی است که در مرحله قبل توسط تیم ارزیابی گردآوری شده است. در واقع فقط گردآوری آن ها کافی نیست و باید به دقت توسط ناظرین بررسی شود. سپس این اسناد مهر و موم شده برای سازمان فرابورس ارسال می شود.
در قدم بعدی سازمان فرابورس نیز برای شرکت های دانش بنیان نماد ارسال می کند تا جزء فهرست پروژه های تأمین مالی جمعی دونگی قرار بگیرند.
نظارت بر نحوه مصرف سرمایه ها
هنوز کار تمام نشده است و با واگذاری سرمایه به شرکت های دانش بنیان نمی توان اطمینان حاصل کرد که سود یا اصل دارایی سرمایه گذاران پرداخت می شود. به همین دلیل "تیم نظارت دونگی" موظف است تا بر عملکرد شرکت های سرمایه پذیر و نحوه مصرف وجوه جمع آوری شده نظارت کند.
بیشتر بخوانید: قیمت دلار آزاد امروز ، قیمت یورو امروز ،قیمت طلای 18 عیار در بازار امروز ، محاسبه اقساط تسهیلات و سود وام بانکی ، سود سپرده بانکی
مراحل راه اندازی کمپین تأمین مالی جمعی برای شرکت دانش بنیان
اگر شما صاحب یک شرکت دانش بنیان هستید و حالا برای توسعه کسب وکارتان به سرمایه زیادی نیاز دارید، کافیست طرح توجیهی مناسبی را به دونگی ارائه دهید تا مشخص شود طرح توسعه کسب وکار شما بازدهی بالایی دارد.
توجه داشته باشید که دونگی به استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان نوپا که صرفاً یک ایده دارند، هیچ سرمایه ای را واگذار نمی کند. پس در همان ابتدا طرح تأمین مالی این کسب وکارها رد می شود. فقط شرکت های دانش بنیان با داشتن سابقه موفق کسب وکار که قصد توسعه یا راه اندازی یک ایده جدید را دارند، می توانند طرح توجیهی خود را به دونگی ارائه دهند.
حالا مراحل تأمین مالی شرکت دانش بنیان در این شرکت به این صورت خواهد بود:
آماده سازی و برنامه ریزی
در ابتدا باید اهداف جمع آوری سرمایه شرکت سرمایه پذیر مشخص شود. این اهداف شامل دو مورد زیر هستند:
- اهداف مالی: بر اساس هزینه های تولید، بازاریابی، پاداش ها و مالیات مشخص می شوند.
- اهداف غیرمالی: برای جذب مشتری، تست بازار و جلب توجه سرمایه گذاران حرفه ای است.
در قدم بعدی زمان منطقی برای جمع آوری سرمایه تخمین زده می شود.
انتخاب پلتفرم مناسب کرادفاندینگ
همان طور که در میانه مطلب هم چندین مرتبه اشاره کردیم، جذب سرمایه برای دانش بنیان توسط پلتفرم های زیادی ارائه می شود. در این رابطه باید بگوییم شما باید پلتفرمی را انتخاب کنید که از اعتبار کافی برخوردار باشد تا بتواند در مدت زمان کوتاه تر سرمایه مورد نیازتان را تأمین کند.
دقت داشته باشید که برای انتخاب پلتفرم جمع آوری سرمایه بهتر است به موارد زیر دقت داشته باشید:
- نوع پروژه: پلتفرم های تخصصی برای محصولات دانش بنیان یا فناوری محور.
- مدل تامین مالی: پاداش محور، سهام محور یا قرض محور.
- میزان کارمزد و خدمات جانبی (مثل مشاوره، بازاریابی).
- ارائه طرح توجیهی به پلتفرم
اگر طرح توجیهی شما توسط افراد حرفه ای تدوین شده باشد که دیگر جای نگرانی نیست. توجه داشته باشید در این طرف باید به موارد زیر بپردازید:
- معرفی کامل شرکت و تیم
- تشریح فناوری یا محصول جدید
- آنالیز بازار و رقبا
- ساختار هزینه ها و برنامه پرداخت سود و بازپرداخت اصل دارایی سرمایه گذاران
پیگیری و تعامل با سرمایه گذاران
در این مرحله قرار نیست به طور مستقیم با سرمایه گذاران ارتباط خاصی داشته باشید. بلکه دونگی با طی کردن مراحلی که در بالاتر گفتیم (ارزیابی و صدور نماد) با سرمایه گذاران ارتباط برقرار می کند.
در نهایت با نظارت بر نحوه مصرف سرمایه های جمع آوری شده و پیگیری وعده ها، عملکرد شما ارزیابی می شود.
بیشتر بخوانید: معرفی صندوق املاک و مستغلات + نحوه خرید و فروش
نکات کلیدی برای موفقیت در تأمین مالی جمعی دانش بنیان ها
زمان جمع آوری سرمایه برای شرکت دانش بنیان باید به چند نکته دقت داشته باشید:
تعیین هدف مالی واقع بینانه
به عنوان مدیر شرکت دانش بنیان باید از اهداف بلند پروازانه پرهیز کنید؛ چون ممکن است به آنچه در سر دارید، نرسید و در نهایت قادر به پرداخت سود و حتی اصل دارایی سرمایه گذاران نباشید.
- برای تعیین هدف واقع بینانه به چند نکته دقت داشته باشید:
- هزینه هایی همچون تولید، بسته بندی، ارسال، مالیات، هزینه های پلتفرم و تبلیغات را در نظر داشته باشید.
- حداقل مبلغ لازم برای اجرای پروژه را در نظر بگیرید.
ایجاد ارتباط مؤثر با مخاطبان
اعتماد پایه اصلی پروسه تأمین مالی شرکت دانش بنیان است و بنابراین باید قادر به ارائه ضمانتنامه هایی باشید که اعتماد سرمایه گذاران را جلب کنید.
داشتن برنامه ریزی صرف سرمایه
بعد از این باید به نحوه مصرف سرمایه های جمع آوری شده نیز فکر کنید. بعد از چند ماه نوبت به پرداخت سود سرمایه گذاران می رسد و در انتهای قرارداد هم باید اصل دارایی آن ها را بپردازید. پس باید با برنامه مشخص و طبق تعهدات تان این وجوه را مصرف کنید تا به سود منتهی شوند.
معرفی پروژه های تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها در ایران
در دونگی تعداد زیادی شرکت به عنوان سرمایه پذیر معرفی شده اند که تاکنون سرمایه مورد نیاز بسیاری از آن ها تأمین شده است. تعداد زیادی از این شرکت های سرمایه پذیر، جزء فهرست شرکت های دانش بنیان هستند که برخی از آن ها عبارتند از:
- شرکت گلچین رسانه هوشمند برای تولید کارت های هوشمند
- شرکت پاک پویای مهر برای تولید انواع ورق تست لاینر
- شرکت آسیا نگار گلسار برای تولید ورق ام دی اف با روکش هایگلاس
- صنایع نساجی فیروزتاب برای تولید نخ های نیمه مات
- شرکت بین المللی اکسیر کیمیای ارکیده برای تولید محصولات مصرفی سالن های زیبایی
- شرکت پردیس گسترش اسپادانا تولید چسب بین لایه ای
- شرکت مهندسی محققان یاسین برای تولید پردازنده های پیشرفته
و...
ناگفته نماند تمامی این پروژه هایی که در بالا معرفی شد، تأمین مالی شده اند.
چرا پلتفرم دونگی؟
شرکت های دانش بنیانی که پیشینه مالی آن ها مشخص شده است و تیم ارزیابی و نهاد ناظر دونگی در مورد توانایی مالی آن ها برای پرداخت اصل دارایی و سود به سرمایه گذاران اطمینان کافی دارند، در لیست پروژه های تأمین مالی قرار می گیرند.
دونگی خود را موظف می داند تا ابتدا سوابق مالی و میزان بازدهی شرکت دانش بنیان را بررسی کند و از سوی دیگر قادر به پیش بینی سود سالانه برای سرمایه گذاران هم باشد. البته این موارد توسط سرمایه پذیران در طرح توجیهی ارائه می شود.
طرحهای سرمایه گذاری جمعی برای دانش بنیان ها می توان به رونق و رشد بیشتر این مشاغل کمک کرد که در نهایت توسعه و آبادانی کشور را در پی دارد.
نتیجه گیری
در سال های اخیر شرکت های دانش بنیان در بسیاری از کشورهای در حال توسعه سربرآورده اند که در رشد اقتصادی آن ها تاثیر زیادی برجا گذاشته اند. در این میان رشد این شرکت ها هم به سرمایه نیاز دارد که با تأمین مالی شرکت دانش بنیان می توان راه توسعه کشور در سطح کلان را هموار کرد. دونگی هم یکی از مجریان تأمین مالی جمعی برای دانش بنیان ها محسوب می شود که زیر نظر سازمان فرابورس فعالیت می کند. از سوی دیگر توانسته است برای مجموعه های بی شماری سرمایه های لازم برای توسعه کسب وکارهای شان را تأمین کند.
پس اگر شما هم جزء این مشاغل هستید، در صفحه "جذب سرمایه دونگی" ثبت نام کنید و منتظر مشاوره سرمایه گذاری از سوی کارشناسان ما بمانید.
سوالات متداول
خیر. هر شرکتی که بر پایه علم و فناوری نوین تاسیس شده و هدف آن تجاری سازی دانش و کسب درآمد است، فارغ از موضوع فعالیت، می تواند برای تأمین مالی جمعی اقدام کند.
برای شرکتی سابقه فعالیت داشته باشد و فقط بخواهد یک ایده جدید را توسعه دهد، احتمال شکست کمتری وجود دارد.


سرمایه گذاری در طرح های دونگی
بهترین فرصت برای سرمایه گذاری در طرح های دونگی، دارای نماد از فرابورس ایران
صفحه طرح ها