خانه / وبلاگ و مقالات / کاهش تعداد سکه های حراجی نشان دهنده ته کشیدن ذخایر؟!

کاهش تعداد سکه های حراجی نشان دهنده ته کشیدن ذخایر؟!

۱۴۰۳/۱۲/۰۲ اخبار
کاهش تعداد سکه های حراجی نشان دهنده ته کشیدن ذخایر؟!

در بررسی تازه‌ای از بازار ارز در بهمن‌ماه، مشاهده می‌شود که دلار تنها در یک ماه، افزایش قیمت قابل توجهی داشته است، به طوری که 11 هزار تومان به ارزش آن اضافه شده است. سکه نیز از این روند عقب نمانده و در مدت مشابه، شاهد افزایش چشمگیر 19 میلیون تومانی بوده است. این افزایش قیمت‌ها، پرسش‌هایی را در مورد دلایل این جهش و اینکه آیا اقدامات بانک مرکزی مانند حراج سکه و ارزپاشی می‌توانند این روند صعودی را در ماه پایانی سال 1403 متوقف کنند، مطرح کرده است.

طبق گزارش‌های صدای بورس، بانک مرکزی برای مدیریت قیمت‌ها و مقابله با نوسانات بازار سکه، از طریق مرکز مبادله ارز و طلا اقدام به برگزاری حراج سکه کرده است. در ابتدا، این اقدام تأثیر کوتاه‌مدتی داشت و قیمت‌ها با کاهش مواجه شد، اما در روز دوم حراج، قیمت‌ها دوباره روند صعودی پیدا کردند و به سطوح پیشین بازگشتند. این تغییرات ناگهانی، نگرانی‌هایی را در میان فعالان اقتصادی ایجاد کرده و سوالاتی در خصوص تأثیر این سیاست‌ها بر بازار ارز نیز به میان آورده است.

بیشتر بخوانید: قیمت دلار آزاد امروز ، قیمت یورو امروز ،قیمت طلای 18 عیار ، محاسبه اقساط تسهیلات و سود وام بانکی ، سود سپرده بانکی

میثم رادپور، کارشناس بازارهای مالی، در گفتگو با تجارت‌نیوز درباره روند افزایشی قیمت‌ها توضیح داد که با توجه به تورم بالای 50 درصد، ارزش پول ملی به تدریج کاهش می‌یابد و این عامل به طور مستقیم بر قیمت دلار و دیگر شاخص‌ها تأثیر می‌گذارد. او همچنین اشاره کرد که اگرچه اقدامات بانک مرکزی، مانند حراج سکه، به نظر می‌رسد در کوتاه‌مدت قادر به کاهش قیمت‌ها باشند، اما در بلندمدت، به دلیل کاهش ذخایر، این اقدامات ممکن است نتیجه مثبتی نداشته باشد.

او گفت: در گذشته بانک مرکزی چندین بار اقدام به حراج سکه کرده است، اما کاهش تعداد سکه‌های حراجی در سال‌های اخیر نشان‌دهنده این است که ذخایر طلا در حال کاهش است. این سیاست‌ها بیشتر نشانه‌ای از وضعیت بحرانی اقتصادی هستند.